Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η "ΕΥΤΕΛΗΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟ


Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα σε μένα ιστολόγιο, δημοσίευσε το φυλλάδιο του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου για τον Άγιο Παϊσιο τον αγιορείτη και τον "Οικουμενισμό" και δημοσίευσε και το ακόλουθο σχόλιο που με αφορά:

- Ανώνυμος10 Ιουλίου 2015 - 9:16 μ.μ. 
Η παρρησία του π.Αναστασίου Γκοτσόπουλου προκάλεσε και ευτελείς αντιδράσεις από γνωστούς και μη εξαιρετέους φιλοπατριαρχικούς καλάμους. 
http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_38.html
Από κάτω υπάρχει "σκληρό" σχόλιο του διαχειριστή του ιστολογίου που με ...φωτογραφίζει. 
Έστειλα στο εν λόγω ιστολόγιο το κείμενό μου ως σχόλιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, που είναι ανώνυμος, μου απάντησε ως εξής: 

- Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"11 Ιουλίου 2015 - 7:43 μ.μ. 
κ. Ανδριόπουλε υπήρχε ο σύνδεσμος προς το ιστολόγιο σας. Δεν χρειαζόταν να αντιγράψετε το κατεβατό με τις "καταγγελίες" σας: 
"Τον καταγγέλλω δημοσίως ..." 
"Καταγγέλλω τον κληρικό Αναστάσιο Γκοτσόπουλο ..." 
κ. Ανδριόπουλε, έχετε εμμονή με τον π.Αναστάσιο; Βλέπουμε ότι κρατάτε "τευτέρια" με το έργο του. Ζηλεύετε; Θέλετε να τον μιμηθείτε;; Πολύ παράξενο ενδιαφέρον.. Εκτός αν σας το ανέθεσε κάποιος; Ή το κάνετε με δική σας πρωτοβουλία; 
Για να διευκολύνουμε το έργο σας, αντίστοιχο -εξαιρετικό- κείμενο διαβάζουμε ότι έγραψε και ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας ο οποίος μας θυμίζει τι στάση κράτησε ο π.Παϊσιος απέναντι στις απαράδεκτες πρακτικές του Αθηναγόρα: http://hristospanagia3.blogspot.gr/2015/07/blog-post_803.html 
Ας παραθέσουμε ένα κομμάτι από την επιστολή του π.Παϊσίου πως αναφέρεται στον Πατριάρχη Αθηναγόρα (συνεπώς και σε κάθε Αθηναγόρα): 
«Ἀγάπησε μίαν ἄλλην γυναίκα μοντέρνα, πού λέγεται παπική ἐκκλησία, διότι ἡ Ὀρθόδοξη Μητέρα μας δέν τοῦ κάμνει καμμίαν ἐντύπωσι, ἐπειδή εἶναι πολύ σεμνή». Καί γιά τίς ἐνέργειες αὐτές τοῦ τότε Πατριάρχου Ἀθηναγόρα γράφει στήν συνέχεια ὁ ἅγιος Παΐσιος: «Τό ἀποτέλεσμα ἦταν νά ἀναπαύσῃ (ὁ Πατριάρχης) μέν ὅλα τά κοσμικά παιδιά, πού ἀγαποῦν τόν κόσμον καί ἔχουν τήν κοσμικήν αὐτήν ἀγάπην, νά κατασκανδαλίσῃ ὅμως ὅλους ἐμᾶς, τά τέκνα τῆς Ὀρθοδοξίας, μικρά καί μεγάλα, πού ἔχουν φόβο Θεοῦ». 
Ζητούμε συγνώμη, σας βάζουμε να κάνετε υπερωρίες σαββατιάτικα.. Προσέξτε όμως γιατί δεν κρατάτε μόνον εσείς, κρατάει κι ο Θεός "τευτέρια"..
Στον εν λόγω "κύριο" απάντησα τα δέοντα. 
- panagiotisandriopoulos11 Ιουλίου 2015 - 10:33 μ.μ.
Εσείς ποιος είστε κύριε που μου απαντάτε; Ονοματεπώνυμο και λοιπά στοιχεία. Για να κρατήσω και για σας "τευτέρια". Τις δε ...απειλές σας - "κρατάει κι ο Θεός τευτέρια" - εκεί που πιάνουν, όχι σε μένα. Φυσικά και δεν θέλω να μιμηθώ την προπέτεια, την αυθάδεια, το θράσος και την αντιεκκλησιολογική στάση του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου. Ο οποίος δεν σέβεται ούτε τους κεκοιμημένους. Αυτά προς το παρόν. 
Ιδού η απάντηση των ιστολόγων: 
- Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"12 Ιουλίου 2015 - 12:24 π.μ.
Μάλλον από τις πολλές δημόσιες σχέσεις και τις φιλοφρονήσεις, δεν βρέθηκε κανείς να σας πει ότι πολύ αέρα πήρατε κ.Ανδριόπουλε ... Τις απαιτήσεις για "ονοματεπώνυμο και λοιπά στοιχεία" σας τις επιστρέφουμε ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ. Φασιστικές νοοτροπίες δεν έχουν θέση εδώ μέσα. 
Ποιος τελικά έχει "αντιεκκληστιαστική στάση" κ.Ανδριόπουλε: Ο π.Παϊσιος, ο Άγιος, ή ο Αθηναγόρας; Γιατί δεν μπορεί να είχαν και οι δύο την σωστή στάση. ΠΟΙΟΣ λοιπόν;;; Συνεπώς, ΠΟΙΟΣ τηρεί την σωστή εκκλησιαστική τάση σήμερα; Ο διάδοχος του Αθηναγόρα με ακόμη μεγαλύτερα Οικουμενικά ολισθήματα; Ή όσοι με παρρησία ομολογούν την αλήθεια; ΠΟΙΟΣ;;;
Επειδή πολύ ανοχή δείξαμε, και αντί για το ευχαριστώ για την φιλοξενία των απόψεων σας, που ως αμεσοδημοκρατικό και ελευθεριακό ιστολόγιο απλόχερα προβάλαμε, εσείς αρχίσατε να απειλείτε και να αυθαδιάζετε, και επειδή συχνά συμβαίνει όσο πιο υπομονή και ανωτερότητα δείχνεις, τόσο να αυξάνει το θράσος του άλλου, που θα πάει, οι μέρες και τα χρόνια περνάνε, αργά ή γρήγορα -ελάχιστη σημασία έχει- θα διαπιστώσετε αν τελικά κρατούσε ο Θεός "τευτέρια" ή όχι. 
Θα το δούμε όλοι μας. Είναι γελασμένος όποιος νομίσει ότι θα γλιτώσει. 
Ακόμη και κοσμικοί τραγουδιστές αντιλαμβάνονται πολύ καλά την πικρή αλήθεια: "Αγριος δικαστής, κι η δίκη έχει ήδη αρχίσει!".Και επειδή μάθαμε ότι σας αρέσει η μουσική, σας το αφιερώνουμε. https://www.youtube.com/watch?v=nYTVAKZEolE 
Η ανάρτηση θα συμπληρωθεί με ό,τι νεώτερο.
Σημειώνω, εν τέλει, πως το κείμενό μας αναδημοσιεύτηκε εδώ κι εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, για τον γέροντα Παϊσιο:

1/ Ο Αθηναγόρας ήταν ο πατέρας μας και ο κ.κ. Αθηναγόρας, ο Πατριάρχης μας.

2/ Ο Βαρθολομαίος ήταν ένας άξιος Πατριάρχης, που μας έδωσε ο Θεός την κατάλληλη στιγμή.

ΙΚ

Related Posts with Thumbnails