Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΩΜΑΙΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Η Ρωμαίϊκη Κοινότητα της Πόλης αγρυπνεί!
Αφουγκράζεται τις προκλήσεις των καιρών και προβαίνει σε δυναμικές ενέργειες.
Η συμμετοχή των λιγοστών Ρωμιών στις εκδηλώσεις της Κωνσταντινούπολης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2010 ήταν αναμφισβήτητα πολύ μεγάλη επιτυχία.
Όσες εκδηλώσεις έθεσε υπό την αιγίδα του ο φορέας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και είχαν την σφραγίδα των Ρωμιών, και πρωτοτυπία και απήχηση μεγάλη είχαν.

Τώρα, μια νέα πρωτοβουλία παίρνει σάρκα και οστά και ακούει στο όνομα Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίϊκων Κοινοτικών Ιδρυμάτων.
Προ ημερών έγινε και η γενική συνέλευση και η διεξαγωγή εκλογών για Δ.Σ., στο οποίο Πρόεδρος εξελέγη το δραστήριο μέλος της Ομογένειας Λάκης Βίγκας.

Ο Σύνδεσμος έχει και ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα, η οποία ενημερώνεται συχνά.
Μπορείτε να δείτε αρκετά επίκαιρα θέματα, μεταξύ των οποίων Η επίσκεψη του Νομάρχη της Κωνσταντινούπολης στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ευχόμαστε στο νέο αυτό όργανο της Ομογένειας ευόδωση των σκοπών του για να ανθεί η Ρωμιοσύνη στον τόπο της.

1 σχόλιο:

Silver είπε...

Εν μόνον ποίμνιον υπάρχει: Ο κόσμος, και εις ποιμήν: Ο Πάπας»!!! Ο αυτός Πάπας εν τη Εγκυκλίω αυτού «ΑΕΤΕRNA DEI SAPIENTIA» εξέφρασε την πεποίθησιν αυτού ότι η Β΄ Βατικάνειος Σύνοδος «θα προσελκύση τα βλέμματα των αναριθμήτων οπαδών του Χριστού και θα προσελκύση αυτούς να συγκεντρωθώσι πέριξ του «ποιμένος των προβάτων του μεγάλου», ο Οποίος ανέθεσε την αέναον διαφύλαξιν της Ποίμνης Του εις τον Πέτρον και εις τους διαδόχους αυτού»! Ομιλών δε προς τους ηγέτας της «Καθολικής Δράσεως» διεκήρυξε: «Θα επιδείξωμεν την Εκκλησίαν εν όλω αυτής τω μεγαλείω και θα είπωμεν προς όλους εκείνους οίτινες είναι κεχωρισμένοι αφ΄ ημών: Αύτη, αδελφοί, είναι η Εκκλησία του Χριστού, δηλαδή η Καθολική Εκκλησία. Προσέλθετε, προσέλθετε. Αύτη είναι η οδός της επιστροφής. Επανέλθετε, ίνα καταλάβητε τας θέσεις, ας κατείχον οι πρόγονοι υμών»

Related Posts with Thumbnails