Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΣΤΟ AMEN.GR ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ πρ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ


Στην Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων amen.gr διαβάζει ο κάθε ενδιαφερόμενος μια μεγάλη συνέντευξη του Μητροπολίτου πρώην Αττικής και Μεγαρίδος Νικοδήμου (Γκατζιρούλη), που παραχώρησε πρόσφατα στον δημοσιογράφο Νίκο Παπαχρήστου. Η συνέντευξη χωρίζεται σε δύο μέρη (Α' μέρος - Β' μέρος).
Λόγω της πρόσφατης διχοτόμησης της Μητροπόλεως Αττικής και της εκλογής δύο νέων Μητροπολιτών, γεγονός που "έκλεισε" στην ουσία το ζήτημα της Μητροπόλεως Αττικής, η συνέντευξη του πρ. Αττικής Νικοδήμου προσλαμβάνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Φίλος της Ιδιωτικής Οδού μού επεσήμανε ότι τα "Γκατζιρουλικά" ιστολόγια, που δεν έχαναν ευκαιρία να κατακεραυνώνουν τους πάντες στο όνομα του Μητροπολίτου Νικοδήμου, δεν έχουν κάνει την παραμικρή αναφορά στην εν λόγω συνέντευξη. Κι αυτό τι μπορεί να λέει;
Προσωπικά, από την συνέντευξη του πρ. Αττικής κρατώ, μεταξύ άλλων, την ολόσωστη θέση του ότι δεν μπορεί η Εκκλησία να πορεύεται με τους κόλακες! Αυτοί εμποδίζουν τις πραγματικές αξίες να φανούν. Κι αυτές τις αξίες - σοβαρούς και αφανείς εργάτες - πρέπει να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails