Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ


Πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με μεγάλη επιτυχία η συναυλία αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο.
Τραγούδια του γνωστού μουσικοσυνθέτη παρουσίασε η χορωδία του Πανεπιστημίου, πλαισιωμένη από την ορχήστρα της, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Σταμάτη Βασιλαντωνόπουλου.

Ακούστηκαν αποσπάσματα από τα έργα «Ωδαί», «Ξένες πόρτες», «Αργοναύτες», «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», «Προσανατολισμοί», «Λαϊκά προάστια», σε ποίηση των Ανδρέα Κάλβου, Η. Ανδριόπουλου, Γ. Σεφέρη, Νίκου Γκάτσου, Μ. Ελευθερίου, Μ. Μπουρμπούλη και Οδυσσέα Ελύτη, σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα των έργων του συνθέτη που σφραγίστηκαν με την ερμηνεία κορυφαίων τραγουδιστών.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία του ίδιου του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου, ο οποίος, εμφανώς ενθουσιασμένος, έπαιξε αυθορμήτως τρία τραγούδια στο πιάνο. Εξίσου φανερή ήταν και η συγκίνηση του κόσμου, ο οποίος χειροκρότησε θερμά την Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών και έσπευσε να συγχαρεί τον συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο.



Το Πανεπιστήμιο Πατρών, δια του Πρύτανη Σταύρου Κουμπιά, τίμησε τον συνθέτη για την προσφορά του, ο οποίος αντιφώνησε συγκινημένος.



Ευχαριστώ τον φίλο της Ιδιωτικής Οδού Ρ.Σ. για τις φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails