Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΚΟΥΡΗ ΣΤΟ the book's journal


Στο τεύχος 92 (Νοέμβριος 2018) του περιοδικού των βιβλίων “the book’s journal” υπάρχει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην συγγραφέα Αθηνά Κακούρη, αγαπημένη της Ιδιωτικής Οδού, με τον γενικό τίτλο «Αθηνά Κακούρη: Αιρετική». 
Η συνέντευξη που δίνει η κα Κακούρη στον Στέφανο Καβαλλιεράκη και τον Ηλία Κανέλλη είναι πραγματικά συναρπαστική! Είναι ουσιαστική και απολύτως διδακτική, για πολλά θέματα, χωρίς καθόλου διδακτισμό. Άλλωστε η Α. Κακούρη διακρίνεται για την αφοπλιστική φυσικότητά της και την καίρια – και …αιρετική - ματιά της. Είναι μια αντισυμβατική αστή! Τώρα που η αστική τάξη δεν υπάρχει, η Α. Κακούρη μας θυμίζει εμφαντικά πως αυτή η δαιμονοποιημένη στην Ελλάδα αστική τάξη, έχει δώσει πολλά στον τόπο. 
Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την συνέντευξη της Α. Κακούρη μια ιστορική συνέντευξη, από την άποψη ότι μιλάει πολύ για την ιστορία, με την οποία έχει καταπιαστεί στα βιβλία της, αλλά και από το γεγονός ότι φέτος γιορτάζει τα ενενηντάχρονά της, παραμένοντας αειθαλής και καρποφόρα! 
Το επιμελημένο αφιέρωμα στο τεύχος του “the book’s journal” περιλαμβάνει, επίσης, ένα κείμενο του Φίλιππου Φιλίππου για το μυθιστόρημα «Ξιφίρ Φαλέρ» της Αθηνάς Κακούρη, που κυκλοφόρησε σε αναθεωρημένη έκδοση από την «Εστία». 
Κι ακόμα ένα κείμενο του Στέφανου Καβαλλιεράκη, με τίτλο «Το στέμμα στους βαλκανικούς πολέμους», που αναφέρεται στα δύο τελευταία βιβλία της συγγραφέως, «Τα δύο βήτα» και «Ουλάνοι στη Λάρισα», από τις εκδόσεις Καπόν. 
Διαβάζουμε, λοιπόν, το αφιέρωμα του “the book’s journal” στην Αθηνά Κακούρη, πολυχρονίζοντάς την με αγάπη και τιμή. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails