Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ


Με αφορμή την εκλογή του κληρικού της Μητροπόλεως Πατρών Θεοδοσίου Τσιτσιβού σε μητροπολίτη Κανάγκας (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), γράφονται πολλά στα διαδίκτυο για την Μητρόπολη Πατρών (και τον μητροπολίτη Χρυσόστομο) που αναδεικνύει αρχιερείς τα τελευταία χρόνια. 
Επιτρέψτε μου, λοιπόν, αγαπητοί συνοδίτες, να εκφράσω την προσωπική μου, κάπως ...ακραία ίσως για κάποιους, άποψη, για τους "αναδειχθέντες" κληρικούς της Μητροπόλεως Πατρών. 
Ο επίσκοπος Τρωάδος Πέτρος, ο οποίος εξελέγη ως βοηθός του Μητροπολίτου Βελγίου (Οικουμενικό Πατριαρχείο), σχεδόν αμέσως εγκατέλειψε την θέση του και μετά από αργία που του επεβλήθη, έγινε εφησυχάζων. Έχει εξαφανιστεί και κανείς (;) δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι της εξαφάνισής του. 
Ο Κερνίτσης Χρύσανθος, βοηθός του μητροπολίτου Πατρών, ήταν ο μέντορας του Τρωάδος Πέτρου, αλλά φαίνεται πως λόγω ...αδιαφάνειας αρνήθηκε το πνευματικό του παιδί. Ο Κερνίτσης Χρύσανθος: κατάλληλος μόνο για την ενορία του Αγίου Νεκταρίου Πατρών, από την οποία και "ανεδείχθη". 
Ο Ευκαρπίας Ιερόθεος (υπηρετεί στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Αστόρια των Η.Π.Α.), εξαιρετικός κληρικός, κατάλληλος για την ενορία της Αγίας Τριάδος Πατρών, από την οποία και προήλθε. 
Ο εψηφισμένος Κανάγκας Θεοδόσιος, επίσης εξαιρετικός κληρικός, κατάλληλος για το χωριό της Αιτωλοακαρνανίας από το οποίο κατάγεται. 
Τέλος, ο Πατρών Χρυσόστομος, εθνεγέρτης και παραδοσιακός κληρικός, απολύτως κατάλληλος για το χωριό Λουκά Αρκαδίας, από το οποίο κατάγεται. Θα ανεδείκνυε άριστα τον αρχαίο θεσμό του χωρεπισκόπου. 
Αυτά τα ολίγα...
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails