Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΕΤΡΟ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ "ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ"


Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την χθεσινή ανάρτησή μας στο Φως Φαναρίου (το οποίο διαχειριζόμαστε) με τίτλο: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ: "Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ".
Πρόκειται για τα όσα είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Ι. Ναό Αγίου Φωκά Μεσαχώρου στην Πόλη, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ουκρανίας, στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ουκρανία θα λάβει την Αυτοκεφαλία σύντομα διότι είναι δικαίωμά της. Είπε επί λέξει ο Πατριάρχης:
"Είναι η σειρά της Ουκρανίας, η οποία θα λάβει το καθεστώς της Αυτοκεφαλίας εν ου μακρώ χρόνω ελπίζω, παρά τας υπαρχούσας αντιδράσεις, και τούτο θα γίνει διότι είναι δικαίωμά της. Είναι δικαίωμά της να λάβει το καθεστώς της Αυτοκεφαλίας και από την άλλη πλευρά είναι δικαίωμα, και μάλιστα αποκλειστικό δικαίωμα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, να χορηγεί το Αυτοκέφαλον, όπως το εχορήγησε σε όλες τις νεώτερες Ορθόδοξες Εκκλησίες, αρχής γενομένης από της Ρωσίας, τον 16ο αιώνα, και μέχρι της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας".
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αναδημοσιεύοντας το "Φως Φαναρίου" ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την σταθερή στήριξή του στην Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, κάτι που επιθυμούν διακαώς εκατομμύρια Ορθοδόξων Ουκρανών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails