Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΥΒΛΟΥ ΚΑΙ ΒΟΤΡΥΩΝ ΣΙΛΟΥΑΝΟΥ [ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ;]

Ο νέος Μητροπολίτης Βύβλου και Βοτρύων Σιλουανός (δεύτερος από αριστερά), στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη
Λαοδικείας Αθανασίου. Εξελέγησαν από την Ι. Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας με διαφορά μίας ημέρας.
Ο Λαοδικείας ενθρονίστηκε σε μία εβδομάδα, ο από εν Μπουένος Άιρες Σιλουανός θα ενθρονιστεί μετά από 2,5 μήνες! 

Κείμενο: Σπύρος Παπαγεωργίου
orthodoxia.Info

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση ορίστηκε τελικά η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Βύβλου & Βοτρύων Σιλουανού στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Orthodoxia.Info, η τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Σιλουανού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουλίου το απόγευμα στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Μπασλίμ, παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας.
Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 14 Ιουλίου θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο όπου θα προεξάρχει ο Πατριάρχης Αντιοχείας και θα λάβουν μέρος και άλλοι αρχιερείς της Εκκλησίας της Αντιοχείας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο μητροπολίτης Σιλουανός θα δεχτεί ευχές την Κυριακή 15/7 το απόγευμα και Δευτέρα 16/7 στη εκκλησία Αγίου Γεωργίου στη Μπρουμάνα και το Σάββατο 22/7 στην εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χαμάτ.
Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα το Orthodoxia.Info αναδημοσίευσε ένα άρθρο του Θεολόγου Παναγιώτη Ανδριόπουλου, το οποίο έθιγε την αναίτια καθυστέρηση της ενθρόνισης του Μητροπολίτη Σιλουανού, καθώς και το γεγονός ότι ενώ εκλέχθηκε να ποιμάνει μια ιστορική Μητρόπολη, ο Πατριάρχης Αντιοχείας τον τοποθέτησε τοποτηρητή της Μητροπόλεως Μπουένος Άιρες, της επαρχίας δηλαδή που ήδη διοικούσε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γιατί καθυστερεί η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Βύβλου & Βοτρύων Σιλουανού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails