Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟ


Μεγάλα sites της Δυτικής Ελλάδας, όπως το the best το dete, και το tempo24news, δημοσιεύουν σήμερα (23-6-2018) την είδηση ότι ο "Ο Πατρών Χρυσόστομος απαγόρευσε σε ιερέα να συμμετέχει σε ημερίδα κατά της Οικουμενικής Συνόδου", σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον Αναστάσιο Γκοτσόπουλο.
Το δημοσιογραφικό κείμενο δεν είναι, ουσιαστικά, τίποτε άλλο παρά μια αναδημοσίευση του κειμένου μας "ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ". 
Φαίνεται ότι η κατάσταση στην Μητρόπολη Πατρών είναι εκτός ελέγχου αφού ο αρχιμ. Τιμόθεος Παπασταύρου έγραψε ότι δέχθηκε απειλές για "αιχμηρό" κείμενο του που είδε το φως της δημοσιότητας προ καιρού. Ποιος άραγε απειλεί τον αρχιμανδρίτη; 
Ακόμα, ο διάκονος του Ι. Ναού Παντανάσσης "ξιφούλκησε" σε ιστολόγιο υπέρ του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, παίρνοντας σαφέστατη θέση εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας ήταν αυτός που δεν έδωσε άδεια στον κληρικό Α. Γκοτσόπουλο να συμμετάσχει στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης (16-6-2018), ως ο οικείος επίσκοπος. Κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από καμία πλευρά. 
Έτσι, τα δημοσιεύματα θεωρούν πως ο Πατρών Χρυσόστομος ήταν αυτός που απαγόρευσε στον κληρικό Α. Γκοτσόπουλο να συμμετάσχει στην ημερίδα των αποτειχισμένων εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. 
Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο που δημοσιεύθηκε στα sites the bestdete, tempo24news



"Οι Μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Πειραιώς Σεραφείμ απαγόρευσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την συμμετοχή των κληρικών τους Αναστάσιου Γκοτσόπουλου και Άγγελου Αγγελακόπουλου αντίστοιχα, σε ημερίδα εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16 Ιουνίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα είχε τίτλο: «Ὀρθοδοξία καί Κολυμπάρι δύο χρόνια μετά. Αἵρεση – Καθαίρεση, Ὀρθόδοξη Ἀντίσταση». 
Όπως είχε αναφερθεί από εκκλησιαστικούς παράγοντες που βρίσκονται κοντά στο Πατριαρχείο «η ημερίδα είναι μία σύναξη αποτειχισμένων, αργών, ακοινώνητων και υπό καθαίρεσιν κληρικών, με τη συμμετοχή και δύο που …φλερτάρουν με τα κανονικά επιτίμια που επιτάσσει η Εκκλησία για την περίπτωσή τους: Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος και ο κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς Άγγελος Αγγελακόπουλος. 
Για την συμμετοχή των δύο αυτών μη «αποτειχισμένων» (που δεν έχουν παύσει δηλ. την μνημόνευση του Επισκόπου τους), φέρουν ακεραία την ευθύνη οι μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Πειραιώς Σεραφείμ.» επεσήμαναν! 
Ωστόσο ο Μητροπολίτης Πατρών έπραξε αυτό που θεώρησε σωστό. Όταν πληροφορήθηκε το τι θα συνέβαινε, απαγόρευσε την μετάβαση του πρωτοπρεσβύτερου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ο οποίος θεωρείται «πολέμιος» του Πατριάρχη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails