Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Το Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στη Χίο με ποικίλες δραστηριότητες και διοργανώνεται από την Εταιρεία Πολιτισμού ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. 
Θα παρουσιαστούν έργα συμφωνικής μουσικής και μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών που έχουν επηρεαστεί από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, βυζαντινή και δημοτική.
Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στον συνθέτη Μιχάλη Αδάμη (1929-2013) και στη σχέση του με τη βυζαντινή μουσική. Διαλέξεις και συζητήσεις θα βοηθήσουν το κοινό να τοποθετήσει τις αναζητήσεις των Ελλήνων συνθετών του 20ού και 21ου αι. στο διεθνές μουσικό γίγνεσθαι της εποχής μας. Εργαστήρια και masterclasses θα δώσουν την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να ασχοληθούν με έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μία συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά 5-12 χρόνων και από μία συναυλία στα γηροκομεία Χίου και Καρδαμύλων.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελευθερία Λυκοπάντη. 
Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής Χίου είναι ο Αλέξανδρος Καλογεράςσυνθέτης, Ph.D. Harvard University, Καθηγητής στο τμήμα Μoυσικής Σύνθεσης του Berklee College of Music της Βοστώνης. 
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από 1-8 Ιουλίου 2018.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails