Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ" ΣΤΗΝ DOCUMENTA14 (BINTEO)


Ένα χρόνο πριν...
Το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος) συμμετείχε στην τριήμερη παρέμβαση με τίτλο La farsa monea, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 19-21 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης documenta14. 
Ήταν μια ιδιότυπη παραγωγή που παρουσιάστηκε από τον κορυφαίο χορευτή φλαμένκο Israel Galván, τον τραγουδιστή Niño de Elche και τον εμπνευστή της δράσης, καλλιτέχνη και χορογράφο Pedro G. Romero. Το τριήμερο δρώμενο πραγματευόταν την ποικίλη σχέση του ανθρώπου με το χρήμα, γι’ αυτό έγινε στο Νομισματικό Μουσείο (Ιλίου Μέλαθρον, Πανεπιστημίου 12), στο υπέροχο αυτό αρχοντικό του μεγάλου αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν, σε σχέδια του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. 
Το «Πολύτροπον» υπό τον Παναγιώτη Ανδριόπουλο, συμμετείχε στις δύο ημέρες της παρέμβασης. Την Τετάρτη 19 Απριλίου, ερμήνευσε κρατήματα Τεριρέμ, έξω από τον Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών, επί της οδού Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα αυτοσχεδίαζε ο δεξιοτέχνης τραγουδιστής του φλαμένκο Niño de Elche. Είναι η πρώτη φορά μιας τέτοιας συνύπαρξης, βυζαντινού μέλους και παραδοσιακής ισπανικής φωνητικής μουσικής. 
Στη συνέχεια, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, το σύνολο «Πολύτροπον» έψαλε ύμνους με θέμα τα αργύρια της προδοσίας του Ιούδα, με παράλληλο αυτοσχεδιασμό του Niño de Elche, ενώ την Πέμπτη 20 Απριλίου, απέδωσε μέσα σε αίθουσα του μουσείου, ύμνους της Θείας Ευχαριστίας, στα ελληνικά και αραβικά. 
Το Σύνολο «Πολύτροπον», για την συγκεκριμένη παραγωγή, αποτελούσαν οι: Χαράλαμπος Καλαπανίδας, Βασίλης Παπαϊωάννου, Roni Bou Saba, Δημήτρης Καραδήμας.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το βίντεο και με τις τρεις δράσεις του διημέρου, στις οποίες συμμετείχε το "Πολύτροπον". 


2 σχόλια:

διογενης εμ είπε...

Θερμά συγχαρητήρια!
Αξιόλογες και όμορφες δραστηριότητες.
Μπράβο σας!

διογενης εμ

Unknown είπε...

Παναγιώτη ειδικά εκεί που γυρνάς τον διατονικό σε χρωματικό (πλ. β'), αυτό είναι όλος ο υπαρξιακός αναστεναγμός!!!

Related Posts with Thumbnails