Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ (ΒΙΝΤΕΟ)


Π. Α. Ανδριόπουλος 
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 25 Φεβρουαρίου 2018, δύο κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς, οι γνωστοί «αντι-οικουμενιστές» Άγγελος Αγγελακόπουλος και Ματθαίος Βουλκανέσκου, διάβασαν, πανηγυρικώ τω τρόπω, τα δικά τους «ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ», και αφού αναθεμάτισαν ονομαστικά τον Πάπα Φραγκίσκο και τους σημερινούς ηγέτες των Αρμενίων, των Κοπτών χριστιανών, αναθεμάτισαν και τα "αντορθόδοξα" κείμενα του Τορόντο, του Μπαλαμάντ, του Σαμπεζύ, του Πόρτο Αλέγκρε και Πουσάν, που έχει υπογράψει και η Εκκλησία της Ελλάδος κ.ο.κ., και έκλεισαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης. 
Είπαν επί λέξει: 
"Τοις κηρύσσουσι και διδάσκουσι την αίρεσιν ότι ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης πρώτος εστί άνευ ίσου ΑΝΑΘΕΜΑ! 
Τη ληστρική, αιρετική και οικουμενιστική ψευδοσυνόδω της Κρήτης του Ιουνίου 2016, τη λεγομένη Αγία και Μεγάλη Συνόδω, και τοις κακοδόξοις αυτοίς κειμένοις ΑΝΑΘΕΜΑ."
Εκτός, δηλαδή, του Οικουμενικού Πατριάρχου, οι Πειραιώτες κληρικοί αναθεμάτισαν και τους άλλους Προκαθημένους και τους επισκόπους, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος που συμμετείχαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας και υπέγραψαν τα σχετικά κείμενα. 
Άλλαις λέξεσιν ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πειραιώς αναθεμάτισε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Αν αυτό δεν συμβαίνει τότε θα πρέπει να οδηγήσει τους κληρικούς του στο Συνοδικό Δικαστήριο για καθαίρεση. Όσο δεν επιλαμβάνεται του θέματος η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο.


Να θυμίσω για τους "αναθεματιστάς" Πειραιώτες κληρικούς, ότι:
α) Ο Ρουμανικής καταγωγής Ματθαίος Βουλκανέσκου είναι σε ακοινωνησία από το Πατριαρχείο Ρουμανίας, με επίσημη σχετική πράξη.  
Δείτε εδώ http://fanarion.blogspot.gr/2016/09/blog-post_24.html 
β) Ο Άγγελος Αγγελακόπουλος αντικατέστησε στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως τον εκδιωχθέντα πριν λίγα χρόνια π. Γεώργιο Δορμπαράκη. Όταν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αποφάσισε την επαναφορά του π. Γ Δορμπαράκη στην Αγία Παρασκευή, μετέθεσε τον κληρικό Α. Αγγελακόπουλο στον Ι. Ναό των Εισοδίων, απ' όπου και ανεγνώσθησαν τα "αναθέματα".

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από αυτό που είχε κάνει για πρώτη φορά το 2012 ο προϊστάμενός τους, ο οποίος τότε αναθεμάτισε τους «Οικουμενιστές» και τους «κοινωνούντας» με αυτούς, δηλαδή και τον εαυτό σου εφόσον διατηρεί πλήρη κοινωνία πίστεως και ποτηρίου με τους φερόμενους ως αιρετικούς από τους κακόζηλους αντιοικουμενιστές. Έτσι και αυτοί οι πατέρες αναθεματίζουν τον επίσκοπό τους χωρίς βέβαια να αποτειχίζονται από αυτόν. Γελοίοι και αυθαίρετοι αυτοσχεδιασμοί μέσα στη λατρεία για ικανοποίηση του διαταραγμένου θυμικού τους. Το κακό είναι ότι όσο δεν αντιμετωπίζονται με την απαιτούμενη αυστηρότητα, αφήνονται να φανατίζουν τους «ἀσθενοῦντας τῇ πίστει». Και επειδή πολιτεύονται με όρους πεζοδρομίου στον αγώνα τους θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν τόλμησαν να διαβάσουν στο κοινό τους ολόκληρο το Συνοδικό. Θα αποτελούσε μια σουρεαλιστική πανδαισία το θέαμα αμαθών χριστιανών που μπορούμε να υποθέσουμε ότι έχουν και εθνικιστικές ευαισθησίες να αναθεματίζουν μεταξύ άλλων τους «'Ελληνες» αγνοώντας φυσικά την ειδική σημασία του όρου εν προκειμένω.

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Αυτούς τώρα τους "ακούει" ο Θεός, να υποθέσω;

διογενης -εμ είπε...

Ο τρισυπόστατος αναθεματισμός του εν λόγω κληρικού σε κάθε περίπτωση είναι αποτρεπτικός
σε μία ενδεχόμενη συμμετοχή της νέας γενιά στα λειτουργικά δρώμενα...
και ίσως και πηγή αθεΐας ...

Προσωπικά ο αναθεματισμός μού προκαλεί απύθμενη δυσφορία ή μάλλον αηδία!...

ΔΙΟΓΕΝΗς-Ε.Μ.

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

διογενης -εμ σκιάζονται από κάτι τέτοια οι ζηλωτές;
Τι τους νοιάζει η πίστη ημών, των "κοινών αμαρτωλών", η οποία είναι σαν το κλαδί στον άνεμο; Αυτοί είναι στέρεοι, ωσάν "βράχοι", σίγουροι για το θέλημα του Θεού που επιτελούν.... Εμάς θα κοιτάξουν;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η συγκέντρωση για τα Θρησκευτικά ήταν απλώς μια ακόμη "αντιοικουνιστική" εκδήλωση του Σεβ. Πειραιώς, του κληρικού Φωτόπουλου και των συν αυτοίς; Οι υπόλοιποι τι απέγιναν; Στις ανακοινώσεις των διοργανωτών δεν φαίνεται πουθενά το όνομα του επίσης πολυδιαφημισθέντος ομιλητή. Δεν έγινε η ομιλία; Με την πολυδιαφημισμένη παρουσία του Σεβ. Κρήτης τι απέγινε; Δεν πέταξαν τα αεροπλάνα τελικά;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η συγκέντρωση για τα Θρησκευτικά ήταν απλώς μια ακόμη "αντιοικουμενιστική"... (διόρθωση σε μικρό παρόραμα στο προηγούμενο σχόλιο)

ΔΙΟΓΕΝΗΣ /Ε.Μ. είπε...

...Και φυσικά δεν 'σκιάζονται", Gianni Nikoloudaki, γι΄αυτό και είναι θλιβεροί!...

ΔΙΟΓΕΝΗΣ-Ε.Μ.

Ανώνυμος είπε...

εθνικος κηρυξ Αμερικης
αναφερεται στααναθεματα των κληρικων του Πειραια

Related Posts with Thumbnails