Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΑΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ "ΙΑΝΟ" (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Στον ΙΑΝΟ για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Λογαρά "Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο", από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Χθες, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018. 
Με τον συγγραφέα συνομίλησε η δημοσιογράφος Μαρία Θερμού. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο ηθοποιός Δημήτρης Καραμπέτσης, συνοδευόμενος από τον γνωστό δεξιοτέχνη Νίκο Τουλιάτο, στα κρουστά. 
Ο Κ. Λογαράς μίλησε αληθινά, όπως πάντα. Αδέσμευτος, καίριος, σημερινός, χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες ούτε στον τρόπο της γραφής ούτε στην διατύπωση των σκέψεών του. 
Ονομάτισε απερίφραστα τον λαϊκισμό ως ένα από τα δεινά της χώρας. Δήλωσε την απαισιοδοξία του για την πορεία της χώρας, όσο δεν αλλάζει ριζικά η τρέχουσα σάπια νοοτροπία. Μίλησε κοφτερά, χωρίς όμως να αποπνέει πεσιμισμό. Γιατί η γραφή και η τέχνη είναι πάντα εδώ ως ακριβή παραμυθία. Και βέβαια η παιδεία, με την έννοια της βαθιάς και ουσιαστικής καλλιέργειας είναι πάντοτε το ζητούμενο. 
Ανάμεσα στο ακροατήριο: ο Μάνος Ελευθερίου, η Ρέα Γαλανάκη, ο Ηλίας Κούβελας, ο Θανάσης Νιάρχος, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η Μαρία Στασινοπούλου και πολλοί άλλοι, Πατρινοί και Αθηναίοι, επί το αυτό συνηγμένοι, με αφορμή το νέο πόνημα - κατάθεση του Κώστα Λογαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails