Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ


Το Περιοδικό ΣΤΕΠΑ (Επιθεώρηση Ρωσικού Πολιτισμού) και το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» διοργανώνουν ένα αφιέρωμα στον Ρώσο λογοτέχνη Αλεξάντρ Σολζενίτσν (1918-2008). Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Αντώνη Τρίτση). 
Ομιλητές: 
- Δημήτρης Τριανταφυλλίδης: "Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ: ο τόκος των καταθέσεων στην τράπεζα της μνήμης ή ένας πρόλογος που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ". 
- Δημήτρης Μπαλτάς: "Ο Αλεξάντρ Σολζενίτσιν και η λογοτεχνία του γκουλάγκ". 
- π. Πέτρος Μινώπετρος: "Ο μάρτυρας και η συνείδηση των θυμάτων του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού". 
- Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος: "Η συνάντηση δύο Αλεξάνδρων: π. Αλέξανδρος Σμέμαν - Αλεξάντρ Σολζενίτσιν". 
Ο Αλεξάντρ Ισάγεβιτς Σολζενίτσιν ήταν Ρώσος λογοτέχνης, γνωστός κυρίως για τα έργα του «Μια μέρα του Ιβάν Ντενίσοβιτς» και «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ», όπου περιγράφει την ζωή στα σταλινικά ειδικά στρατόπεδα εργασίας. Τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1970. 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται την ημέρα που συμπληρώνονται 99 χρόνια από την γέννηση του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν (11 Δεκεμβρίου 1918) και ως προανάκρουσμα για το επί θύραις «Έτος Σολζενίτσιν», που θα είναι το 2018, καθώς τότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννησή του και 10 από τον θάνατό του (3 Αυγούστου 2008). 
Artwork: Ιωάννης - Πορφύριος Καποδίστριας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails