Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕ ΤΗΝ "ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ" ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ ΣΤΙΣ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Κωνσταντίνος Παρθένης, Παναγία με βιβλίο

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας, στο πλαίσιο του κύκλου των συναυλιών της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, θα παρουσιάσουμε την παραγωγή μας, του Καλλιτεχνικού Συνόλου «Πολύτροπον», με το γενικό τίτλο Ιερατική Ποίηση.
Τραγούδια για φωνή και πιάνο σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, πάνω σε ποίηση σύγχρονων Ορθοδόξων κληρικών. 
Μια παραγωγή που την παρουσιάσαμε στην Πάτρα το 2007, στο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου το 2010, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το 2015 και τώρα, το 2018 - με καινούργιο υλικό - στο Ινστιτούτο Γκαίτε. 
Σημαντικοί εκπρόσωποι της Ιερατικής Ποίησης, έργα των οποίων θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση, είναι οι: Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός, Μητροπολίτης Πέργης Ευάγγελος, πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καποδίστριας, μοναχός Μωυσής ο Αγιορείτης. 
Ποιήματα αυτών των κληρικών ποιητών μελοποιούν οι σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες: Λεωνίδας Κανάρης, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Αλέξανδρος Μούζας, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και Βασιλική Φιλιππαίου. 
Ερμηνεύουν οι: 
Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι 
Μάριος Καζάς, πιάνο
Roni Bou Saba, απαγγελία - ψάλτης
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, πρόλογος - γενική επιμέλεια
Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρο το φετινό πρόγραμμα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, όπου εντάσσεται και η εκδήλωση για την "Ιερατική Ποίηση" και φυσικά θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails