Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΟΙ ...ΛΟΧΑΓΟΙ ΤΟΥ "ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ" ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Το αντι-οικουμενιστικό παραλήρημα "εν Πειραιεί" καλά κρατεί! 
Το ποίμνιο πρέπει να διαφυλαχθεί από τον παναιρετικό Πάπα που καραδοκεί τον ορθόδοξο Πειραιά να ...λυμανθεί (συγχωρήστε μου την λεξιπλασία - από το λυμαίνομαι - καταλάβατε νομίζω). 
Ω, ποίος τρόμος επέπεσε στο επίνειο! 
Επιστρατεύτηκαν λοιπόν οι ...λοχαγοί! 
Ο Αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος και ο πρεσβ. Άγγελος Αγγελακόπουλος για να διαφωτίσουν το ποίμνιο, προκειμένου να διαφυλαχθεί άσπιλο και αμόλυντο. Κατεκλύσθη ο κυβερνοχώρος από τα περισπούδαστα κείμενά τους, που αποδεικνύουν, "πατερικώς" πάντα, πόσο αποκλίνει της ορθοδόξου πίστεως ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι ομόφρονές του "οικουμενιστές" και πόσο αυτοί είναι "στύλοι της ορθοδοξίας"! 
Με ρωτούν φίλοι της Ιδιωτικής Οδού: Μα ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι φωστήρες που έχουν καταστεί κριτές της οικουμένης από τον Πειραιά; 
Ως γνωστόν οι εν λόγω δεν είναι από τον Πειραιά. Είναι ...φερτοί, κατά το κοινώς λεγόμενον, ή ...μεταφυτευθέντες, επί το λογιώτερον. 
Την απάντηση στα όσα "μετ' ενθέου ζήλου" υποστηρίζει ο Αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος, υπεύθυνος του Γραφείου Αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς, τού την έδωσαν καταλλήλως οι πάλαι ποτέ συμπρεσβύτεροί του στην Μητρόπολη Βεροίας, απ' όπου μεταπήδησε στο επίνειον. Μεταξύ άλλων έγραφαν σε κοινή ανακοίνωσή τους, με αφορμή τον σάλο που ξεσήκωσε εναντίον του Μητροπολίτη Βεροίας με τα καμώματά του: 
"Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να πιστεύει ένας κληρικός ότι μπορεί να κατευθύνει το ποιμαντικό έργο μιας ολοκληρης Μητρόπολης, επιβάλλοντας στον οικείο ιεράρχη τις απόψεις του και αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του ποιμνίου... 
Δυστυχώς, η διακονία του εν λόγω κληρικού στη Μητρόπολή μας αποδείχθηκε προβληματική. 
...Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να του υποδειχθεί ότι πλέον, μετά από την έντονη αποδοκιμασία όλων των παρόντων κληρικών, αποτελεί ένα ξένο σώμα στην επαρχία μας. Την ίδια μέρα υπέβαλε παραίτηση στην Μητρόπολη Βεροίας και αίτηση για εγγραφή σε άλλη Μητρόπολη που έγινε αυθημερόν δεκτή, γεγονός που μας προβλημάτισε ιδιαίτερα για το κατά πόσο είχε μεθοδεύσει τα πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση, άσχετα που στο κείμενό του υποστηρίζει ότι εκδιώχθηκε από την Μητρόπολή μας. 
Εμείς, σαν αδελφοί του συμπρεσβύτεροι πονούμε για ο,τι έγινε, αλλά θεωρούμε και υποχρέωσή μας με αυτό το κείμενο να καταθέσουμε την προσωπική μας έμπειρία για έναν πνευματικά ασθενή αδελφό μας που μετά τα όσα άτοπα δημιούργησε στην τοπική μας Εκκλησία θέλησε με αντιχριστιανικό τρόπο να διασύρει μέσω του Διαδυκτίου τη Μητρόπολη και όλους εμάς". 
Αλλά και στον Πειραιά, όπου έτυχε της ευνοίας του Σεβ. Σεραφείμ ως "αντιοικουμενιστής", ο Αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος δεν είχε ανέφελη διακονία μέχρι τώρα (από το 2010, οπότε και έφυγε από την Βέροια). Ως μαρτυρούν τα ίδια τα κείμενά του, ήταν προϊστάμενος στον Ι. Ναό της Μυρτιδιώτισσας, απ' όπου εξηναγκάσθη εις φυγήν (;) - όχι με τις καλύτερες συνθήκες - διορίστηκε για ελάχιστο χρόνο (για 24 ώρες λέγεται!) ιεροκήρυξ και μετά προϊστάμενος στον Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού Καστέλλας. 
Ο ...έτερος Καππαδόκης, πρεσβ. Άγγελος Αγγελακόπουλος, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στις 31 - 3- 2012, δηλ. πριν ένα χρόνο κάτι. Μέσα σ' αυτό το διάστημα έχει αλλάξει τέσσερις ενορίες! Ήταν και μαζί - ως αδελφοί "αντι-οικουμενιστές" - με τον Αρχιμ. Παύλο Δημητρακόπουλο στην Μυρτιδιώτισσα του Πειραιά, αλλά επειδή κατέχουν την ...ορθόδοξη ερμηνεία του Κυριακού "ίνα ώσι εν", πολύ γρήγορα ...χώρισαν. Ο πρεσβ. Άγγελος υπηρέτησε στην Ζωοδόχο Πηγή στο Χατζηκυριάκειο, στο παρεκκλήσιο του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος και προσφάτως τοποθετήθηκε στην Αγία Παρασκευή Καλλιπόλεως. Αυτά τα μαθαίνουμε από τα άρθρα του, τα οποία υπογράφει από διαφορετική εφημεριακή θέση συχνάκις. 
Άραγε οι ιεροί κανόνες που μας κραδαίνουν ως δαμόκλειο σπάθη, δικαιολογούν μια τέτοια ...κινητικότητα; Εκτός και πρόκειται για την πολυθρυλούμενη στις μέρες μας κινητικότητα του μνημονίου. 
Για το σημερινό ...μνημόνιο του Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα αφιερώσουμε ειδική ανάρτηση. Όχι 73 σελίδων! Μη τρομάξετε. Θα προσπαθήσω 73 λέξεων.
Σχετικές αναρτήσεις της Ιδιωτικής Οδού:
- Κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς εναντίον της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο τινά παίζουν με τον Δέσποτα. Ή είναι τρελός ή απλά (όσο δεν γίνεται πιο απλά) μεγάλος :-)

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το ξετίναγμα των λοχαγών του Πειραιά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβ. Πειραιώς δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη οδό, δηλ. τη διαβίβαση της επιστολής δια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Θα μου πείτε ότι το κανονικό δίκαιο είναι μόνο για τους άλλους!
Πιθανολογώ ότι το Πατριαρχείο θα επιστρέψει την επιστολή, όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις και θα ζητήσει τη θέση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διερωτώμαι εάν η τελευταία επιτέλους θα αντιδράσει ή θα κωφεύσει και πάλι λες και δεν συμβαίνει τίποτε! Θα δοθεί ένα τέλος στο αθεολόγητο, ανιστορικό και υβριστικό παραλήρημα ή θα τρελαθούμε τελείως με όσα διαβάζουμε;

Ανώνυμος είπε...

Κακώς οι δύο Κληρικοί του Πειραιά γράφουν κατά των οικουμενιστών, κλπ.
Θα έπρεπε απλώς να προτρέπουν τούς πιστούς να διαβάζουν τα κείμενα των Φαναριωτών στην Ιδιωτική Οδό.
Το πράγμα θα μίλαγε μόνο του !

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΠΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΨΙΣΤΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ) ,ΟΠΟΥ ...Ο ΠΑΣΑ ΕΙΣ.....ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ....ΟΤΙ ....ΑΝΤΕΧΕΙ...

Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΝΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ !!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΙΓ-ΒΟΛΑΝ .ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ !!!!!
ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ !!!
ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ...Γ.Ο.Χ. ΑΓΩΝΕΣ !!!!
ΙΑΝ.ΑΛΑΤΖ.

Ανώνυμος είπε...

Με ποια ιδιότητα γράφει μια τέτοια επιστολή στον Οικ. Πατριάρχη ο πάρτα όλα; Να καθίσει και να γράψει κάποιος Πειραιώτης τα απίθανα που έχει υποχρεώσει τους παπάδες του να κάνουν στον Πειραιά μεταξύ των οποίων, από όσα πληροφορούμαι, να τοποθετηθούν και αλεξίσφαιρα τζάμια στους ναούς, ειδική θήκη για τις ράβδους των αρχιερέων, καινούργια ηχητικά (γιατί άραγε;) και πολλά ακόμη... Ο άνθρωπος δεν παίζεται αλλά καλά να σας κάνει που τον προβάλλεται όλοι ανεξαιρέτως...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά - σιγά , θα φτάσουμε στο σημείο να πιστεύουμε, ότι η Εκκλησία έγινε για να υμνείται το πρόσωπο του Πατριάρχη, και όποιος δεν το κάνει αυτό, θα λαμβάνει τους χαρακτηρισμούς των προηγουμένων σχολίων.

Ανώνυμος είπε...

AΓΝΩΣΤΕ ΤΩΝ 4.24
ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΓΙΑ ΥΜΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡ/ΧΗ?
ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΟΡΘ/ΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΚΛΠ... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ !!!
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΩΝ ΟΡΘ/ΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΘΕΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ Η ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ....ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ...ΠΙΚΡΑΜΕΝΩΝ...
Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΟΧΙ ΚΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΒΕΛΛΟΙ.
ΙΑΝ.ΚΥΔΩΝ.

Related Posts with Thumbnails