Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

"ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ, ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ" Ή ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΑΡΑ


Με τον Κώστα Λογαρά μας συνδέει μια πολυχρόνια και αδιατάρακτη φιλία. Και καρποφόρος θα έλεγα, μιας και κάναμε μαζί τηλεοπτικές συνεντεύξεις για το έργο του και τις απόψεις του, ήδη από την εποχή που ήμουν υπεύθυνος προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών Λύχνος, γύρω στα 1997-2000. 
Η τελευταία συνέντευξή μας ήταν στον διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό intv.gr και μπορείτε να την δείτε εδώ
Συμμετείχα και στην παρουσίαση του βιβλίου του Στη χώρα του Νεντίμ μύριζε πεύκο, βρεθήκαμε μαζί και σε άλλες εκδηλώσεις εν Πάτραις. Ξεχωρίζω το αφιέρωμα στον Μένη Κουμανταρέα στην Φιλαρμονική. 
Πάντα παρακολουθώ και θαυμάζω τη φρέσκια και επαναστατική σκέψη του, αναδημοσιεύω κείμενά του στην Ιδιωτική Οδό, όσο μπορώ, ρουφάω ό,τι καινούργιο γράφει με απληστία, θα έλεγα. Νομίζω πως είμαστε συναντιλήπτορες και συνοδοιπόροι, αφού είναι πάμπολλα αυτά που μας ενώνουν και δεν ξέρω κάποια που να μας χωρίζουν. 
Άρα, κάθε νέο πόνημά του είναι για μένα γεγονός προσωπικού περιεχομένου. Το τελευταίο δε, είναι και εθνικού. 

Το βιβλίο "Πολύ πριν, λίγο μετά" του Κώστα Λογαρά, που κυκλοφορήθηκε πρόσφατα (Απρίλιος 2013) από τις εκδόσεις το δόντι του φιλόπονου Ανδρέα Τσιλίρα, περιλαμβάνει 70 επιφυλλίδες δημοσιευμένες στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ (www.tovima.gr), στο Protagon.gr και το περιοδικό Διαβάζω από το 1997 έως το 2012, οι οποίες ξαναδιαβάζονται ως κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας. 
Στιγμές της επικαιρότητας των τελευταίων δεκαπέντε ετών, από τους χώρους της πολιτικής, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, των μέσων ενημέρωσης και της κοινωνίας, ήρωες της ελληνικής καθημερινότητας, αλλά και η πανταχού παρούσα πλέον κρίση συνυπάρχουν στα κείμενα του Κώστα Λογαρά, μέσα από τα οποία ο αναγνώστης παρακολουθεί καταστάσεις της ελληνικής κοινωνίας, νοοτροπίες και πολιτικές μεθοδεύσεις που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση, αλλά και διαχρονικά φαινόμενα του ελληνικού δημόσιου και ιδιωτικού βίου. Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμείται από έργο του Γιώργου Λαζόγκα, το οποίο παραχώρησε ευγενικά για την έκδοση ο ίδιος ο δημιουργός. 
Οι εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ, λοιπόν, παρουσιάζουν το νέο αυτό βιβλίο του Κώστα Λογαρά τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πάτρας. Στην εκδήλωση ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Ανδρέα Τσιλίρα για τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο και μετά θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Γιατί ο Κώστας Λογαράς δεν φοβήθηκε ποτέ τον διάλογο. Μάλιστα, σε καιρούς δυσχειμέρους τον προκάλεσε και τον έφτασε στα άκρα. Ο διάλογος του Λογαρά είναι μάλλον επώδυνος, όπως άλλωστε κάθε αληθινή επικοινωνία. Έτσι, και στην παρουσίαση του βιβλίου ο Κώστας επιλέγει και πάλι τον διάλογο κι όχι άλλη μια βιβλιοπαρουσίαση απ' αυτές που γίνονται για να δοξαστεί ο συγγραφέας. 
Θα είμαι νοερά μαζί του από τη Σίκινο των Κυκλάδων... 
Π.Α.Α.
Διαβάστε εδώ και την παρουσίαση του βιβλίου από την Ζέττα Ζάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails