Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ


Μ. Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσέτση 
Επ’ευκαιρία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ εξαπέλυσε εκτενή ποιμαντορική Εγκύκλιο, με την οποία προέβη στην ενημέρωση των πιστών της Θεοσώστου Επαρχίας του ως προς τους κινδύνους που εγκυμονεί «η μεγαλύτερη εκκλησιολογική αίρεση όλων των εποχών», η «Παναίρεση του οικουμενισμού», καλώντας τους ταυτoχρόνως όπως καταδικάσουν και απορρίψουν τους «ανευθύνως και αντικανονικώς» πολιτευόμενους, οικουμενιστικών τάσεων, Ορθοδόξους Εκκλησιαστικούς, «όποια θέση και αν κατέχουν αυτοί στον Εκκλησιαστικό οργανισμό». 
Προκειμένου να τεκμηριώσει τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος παραπέμπει σε από πολλού γνωστές τοποθετήσεις ορισμένων κληρικών και πανεπιστημιακών διδασκάλων, πολεμίων του «οικουμενισμού». Ζώντων τε και τεθνεώτων. Και εν συνεχεία, εκφράζει τις εαυτού απόψεις, σχετικά με κάποιο «προκαθορισμένο από την Μασωνία και τον φρικώδη διεθνή Σιωνισμό» σχέδιο, το οποίο, καθώς ισχυρίζεται, αποσκοπεί στην ένωση όλων των απανταχού της γης ομολογιών και θρησκειών σε μια «πανθρησκεία, με αρχηγό τον αιρεσιάρχη Πάπα της Ρώμης, ο οποίος και θα παραδώσει την παγκόσμια εξουσία στον Αντίχριστο» (sic), όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου! 
Το μετά πολλής πεποιθήσεως προβαλλόμενο αυτό «σενάριο» ηχεί, αν μη τι άλλο, παράξενα. Και κατά τη γνωστή λαϊκή έκφραση, φαίνεται να είναι «τραβηγμένο απ΄τα μαλλιά»! Διά τούτο, θα ήταν, νομίζω, πολλαπλώς χρήσιμο αν η Σεβασμιότης του παρέπεμπε στις πηγές από τις οποίες αρύσθηκε στοιχεία, προκειμένου να παρουσιάσει στα λογικά του πρόβατα, (εμμέσως δε, και ελέω διαδικτύου, στον απανταχού της οικουμένης Ορθόδοξο κόσμο!), το παράδοξο αυτό και ξενίζον «μακιαβελικό» σχέδιο. Πρόθεση του άρθρου αυτού ουδόλως είναι η ανασκευή όσων διατυπώνονται στην εν λόγω Εγκύκλιο. Η έστω απλή ανάλυση των θετικών και αρνητικών πτυχών της Οικουμενικής Κινήσεως και του κυριώτερου θεσμικού της οργάνου, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ), θα απαιτούσε συγγραφή πολυσέλιδου τόμου. Ωστόσο, προτού εισέλθω στο θέμα το οποίο θέλω να σχολιάσω, θα επιθυμούσα να κάμω μόνο μια σύντομη παρατήρηση σχετικά με τον ισχυρισμό της Εγκυκλίου, ότι πίσω από κάθε οικουμενιστική ενέργεια βρίσκεται ο δάκτυλος του Σιωνισμού. Ο ισχυρισμός αυτός είναι έωλος. Αρκεί να αναγνώσει κανείς τους μύδρους που εκτοξεύουν, από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 ήδη, διάφορα Σιωνιστικά κέντρα κατά του ΠΣΕ, οσάκις αυτό αντιτάσσεται στην αλλοίωση του χαρακτήρος των Ιεροσολύμων, όταν τάσσεται στο πλευρό των ξερριζωμένων από την πατρώα γη τους Παλαιστινίων ή κατακρίνει την, συνεπεία της ιδεολογίας του Σιωνισμού, επεκτατική πολιτική του Κράτους του Ισραήλ, για να διαπιστώσει ότι ένας από τους πλέον άτεγκτους και ανυποχώρητους πολέμιους του Οικουμενισμού, είναι ακριβώς ο Σιωνισμός. 
Σκοπός του γραπτού αυτού είναι, απλώς, ο σχολιασμός μιας σύντομης παραγράφου της Εγκυκλίου, όπου δηλώνεται με έμφαση πως «Η Εκκλησία της Ελλάδος πάντοτε αντιστέκεται σταθερά, αταλάντευτα και ακλόνητα στον Οικουμενισμό και αποτελεί ισχυρό αντιοικουμενιστικό προπύργιο». Να μου επιτραπεί να παρατηρήσω ότι ο αφορισμός αυτός είναι υπερβολικός, για να μη πω, αναληθής. Η ιστορία καταδεικνύει ότι η Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος όχι μόνο δεν αντέστη στην Οικουμενική Κίνηση, καθώς διατείνεται η Εγκύκλιος, αλλά τουναντίον, με την συμβολή κορυφαίων κληρικών και λαϊκών στελεχών της, όπως οι Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαδόπουλος (μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών), Δ. Μπαλάνος, Α. Αλιβιζάτος, Κ. Δυοβουνιώτης, και Π. Μπρατσιώτης, είχε ενεργό συμμετοχή σ΄αυτήν, από τις πρώτες ήδη μέρες της εμφανίσεώς της στο Εκκλησιαστικό προσκήνιο την δεκαετία του 1920. Και αργότερα, το 1948, υπήρξε μαζί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία Κύπρου, ένα από τα τρία Ορθόδοξα ιδρυτικά μέλη του ΠΣΕ. 
Τα επίσημα περιοδικά της Εκκλησίας της Ελλάδος «Θεολογία» και «Εκκλησία», είναι κατάμεστα εκθέσεων και πραγματειών που ομιλούν εύγλωττα για την ουσιαστική συνεισφορά εξεχόντων, και πάλιν, κληρικών και θεολόγων της, όπως οι Κορινθίας Παντελεήμων, Δημητριάδος (και μετέπειτα Αθηνών) Χριστόδουλος, Ανδρούσης (νύν Αλβανίας) Αναστάσιος, Ι.Καρμίρης, Β. Ιωαννίδης, Β. Βέλλας, Κ. Μπόνης, Μ, Σιώτης, Γ. Κονιδάρης, π. Ι. Ρωμανίδης, Σ. Αγουρίδης, Ι. Καλογήρου, Ν. Νησιώτης, στον πολυμερή θεολογικό διάλογο που διεξαγόταν τις δεκαετίες που ακολούθησαν την ίδρυση του ΠΣΕ, κυρίως στα πλαίσια των Επιτροπών «Πίστις και Τάξις» και «Ιεραποστολή και Ευαγγελισμός». Η Θεολογική συμβολή των κορυφαίων αυτών Ιεραρχών και καθηγητών, αλλά και των διαδόχων τους (λ.χ. Περιστερίου Χρυσοστόμου, Θερμοπυλών Ιωάννου, Π. Βασιλειάδη, Γ. Μαρτζέλου), κατά την τελευταία τριακονταετία, σε Συνελεύσεις, σε Διοικητικά όργανα, σε Επιτροπές και Θεολογικά Συνέδρια του ΠΣΕ, κάθε άλλο παρά «αντίσταση στον οικουμενισμό» μπορεί να θεωρηθεί. Επρόκειτο (και πρόκειται) για μια συνειδητή συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ένα διάλογο ο οποίος στοχεύει στην προσέγγιση των Χριστιανών, στην άμβλυνση των θεολογικών και εκκλησιολογικών διαφορών τους, και στην προώθηση της Χριστιανικής Ενότητος. Διάλογο που, σημειωθήτω, πλειστάκις ἔλαβε το nihil obstat επισήμων Πανορθοδόξων Σωμάτων. Καθώς έλεγε λίαν εύστοχα ο αείμνηστος Αθηνών Χριστόδουλος, «τα στοιχεία εκείνα που κείνται εις την βάσιν των διεργασιών που συντελούνται εντός της Οικουμενικής Κινήσεως με την συμμετοχήν των Ορθοδόξων, δεν είναι η τάσις κάποιας δογματικής μειοδοσίας ή ενός εκκλησιαστικού μινιμαλισμού, ούτε η ενδοτικότης τυχόν των ορθοδόξων, αλλά η στερρά προσήλωσις της Εκκλησίας μας εις το θείον ιδεώδες της ενότητος των χριστιανών...» (βλ. «Πληροφορία». Αρ. 12-13, 1987). 
Αν, όμως, η ουσιαστική συμβολή της Ελλαδικής Εκκλησίας στον διαχριστιανικό Θεολογικό διάλογο είναι γνωστή, χάρις στην πλούσια βιβλιογραφία που υπάρχει, άγνωστη παραμένει για πολλούς μια άλλη πτυχή της σχέσεώς της προς την Οικουμενική Κίνηση, μάλιστα δε προς το ΠΣΕ. Εκείνη που αφορά στην Διακονία και την κοινωνική πρόνοια. 
Καταλυτική στον τομέα της Διακονίας, υπήρξε η πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος όπως, στις αρχές του ΄50, συστήσει την Συνοδική Επιτροπή Αλληλοβοηθείας και αναθέσει στον καθηγητή Αμίλκα Αλιβιζάτο την συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με το ΠΣΕ, σε έργα τα οποία απέβλεπαν στην θεραπεία όχι μόνο των τεράστιων αναγκών της, αλλά και των ζωτικών αναγκών συνόλης τής, αναπτυσσόμενης τότε, μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής Ελλάδας. Πόσοι επί των ημερών μας γνωρίζουν ότι η ανάπτυξη της πτηνοτροφίας στην Ήπειρο (τα περίφημα «κοτόπουλα Ιωαννίνων»!) από το 1951 ήδη, οφείλεται στην δραστηριοποίηση ενός κλιμακίου του ΠΣΕ, που επί Αρχιερατείας Σεραφείμ ολοκληρώθηκε με την ανέγερση και τον εξοπλισμό του τελειότερου πτηνοσφαγείου των Βαλκανίων; Πόσοι ξέρουν ότι η γεωργική, κτηνοτροφική, μελισσοκομική ανάπτυξη των Κυθήρων και ποικίλα προγράμματα τουριστικής αναπτύξεως, οδοποιίας, αναδασώσεως, υδρεύσεως και ηλεκτροδοτήσεως πολλών χωριών του νησιού αυτού, υλοποίηθηκαν από κλιμάκιο του ΠΣΕ που είχε καλέσει για τον σκοπό αυτό ο τότε ποιμενάρχης της Επισκοπής αυτής, ο οξυδερκής και ευρύς τον νουν μακαριστός Μητροπολίτης Κυθήρων Μελέτιος ο Γαλανόπουλος; Πόσοι Κυθήριοι σήμερα γνωρίζουν ότι το πρώτο (δωδεκαθέσιο!) αεροπλάνο της Ολυμπιακής που πέταξε προς το νησί τους τον Δεκέμβριο του 1971, προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο, τα σχέδια του οποίου είχαν εκπονηθεί από το εν λόγω «οικουμενικό» κλιμάκιο; [Και επειδή ο λόγος περί αναπτυξιακών έργων σε Ελληνικά νησιά, να μου επιτραπεί να μεταφερθώ σε μια άλλη Εκκλησιαστική δικαιοδοσία στην Ελληνική επικράτεια, και να πληροφορήσω τους μή ειδότας ότι, αν σήμερα η Σύμη δεν έχει πρόβλημα πόσιμου νερού, τούτο οφείλεται στο ότι ένα άλλο «οικουμενικό»-διαχριστιανικό κλιμάκιο του ΠΣΕ, είχε εγκαταστήσει στις αρχές της δεκαετίας του ΄60, μια πιλοτική μονάδα αφαλατώσεως του θαλάσσιου ύδατος]. Πόσοι, τέλος, γνωρίζουν ότι δύο τυπογραφεία της Αποστολικής Διακονίας, επί Αρχιεπισκοπείας Σπυρίδωνος το 1951 και Σεραφείμ το 1981, είχαν συσταθεί με την συνδρομή του ΠΣΕ; 
Η «χέρι-χέρι» συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με το ΠΣΕ, όπως και με άλλους φορείς της Οικουμενικής Κινήσεως, υπήρξε πολυδιάστατη και όντως υποδειγματική. Στα πλαίσια του ευρύτατου αυτού διακονικού προγράμματος, ανεγέρθηκαν και συντηρήθηκαν, (με την αποστολή τόνων κλινοσκεπασμάτων, ρουχισμού και τροφίμων), Εκκλησιαστικά ιδρύματα εξήκοντα εννέα (69) Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως οικοτροφεία, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, κέντρα νεότητος, παιδικοί σταθμοί, οικοκυρικές σχολές, συσσίτια, σχολές διακονισσών και νοσοκόμων. Από το Αιγαίο μέχρι τα Επτάνησα και από τη Μάνη ως την Μακεδονία και την Ήπειρο. Και θα μπορούσε να λεχθεί παρενθετικά ότι, από την εις είδος ενίσχυση η οποία εστάλη στην Ελλάδική Εκκλησία από φορείς της «παναιρέσεως του οικουμενισμού», την «μερίδα του λέοντος» την είχαν λάβει οκτώ «Καντιωτικά» ιδρύματα, στην Πτολεμαΐδα, στο Αμύνταιο και την Φλώρινα! (Οι δυσπιστούντες, ας ανατρέξουν στο αρχείο της Συνοδικής Επιτροπής Αλληλοβοηθείας, στην Μονή Πετράκη, προκειμένου να βεβαιωθούν δια «του λόγου το ασφαλές»). 
Ουσιαστική, όμως, πτυχή της συνεργασίας αυτής, υπήρξε και το πρόγραμμα οικουμενικών υποτροφιών, χάρις στο οποίο μετεκπαιδεύθηκαν σε ετερόδοξες (αν θέλετε, «αιρετικές») Θεολογικές Σχολές διαφόρων Πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Αμερικής, (από το 1948 ήδη), περί τα 150 κληρικά και λαϊκά στελέχη της Ελλαδικής Εκκλησίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και ένιοι Ιεράρχαι, επώνυμοι Αγιορείτες, Πανεπιστημιακοί και καθηγηταί Μέσης Εκπαίδευσης, που επ΄εσχάτων κρατούν ψηλά το λάβαρο του «αντιοικουμενισμού»! 
Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να αναφερθεί ότι, στα πλαίσια της αγαστής αυτής συνεργίας μεταξύ Εκκλησίας και ΠΣΕ, συστάθηκε αφ΄ενός η καίρια Υπηρεσία υποδοχής και καθοδηγήσεως των παλιννοστούντων από την Δυτική Ευρώπη Ελλήνων εργατών, και αφ΄ετέρου, ένα πρόγραμμα στεγάσεως και επαγγελματικής αποκαταστάσεως των επαναπατριζομένων Ομογενών από την Ρουμανία, την Γιουγκοσλαβία, την Κίνα και την Σοβιετική Ένωση, σε συνεργασία, αυτήν τη φορά, με τις Ελληνικές Αρχές και την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 
Η ως άνω περιγραφή είναι μια απλή μόνο περίληψη του τεράστιου ποιμαντικού, κοινωνικού, αναπτυξιακού και ανθρωπιστικού έργου, το οποίο πραγματώθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος σε συνεργασία με το ΠΣΕ. Και ελπίζω να έδωσε, κατά το μέτρον του δυνατού, μια κάποια ιδέα, όσον αφορά στην άλλη, την άγνωστη για πολλούς, πλευρά της Οικουμενικής Κινήσεως. 
Προς το τέλος της εν λόγω Εγκυκλίου, τονίζεται ότι «η Εκκλησία έδειχνε και δείχνει πάντα μεγάλη ευαισθησία σ΄όλα τα ανθρώπινα προβλήματα». Με την προειδοποίηση, ωστόσο, ότι «η από κοινού με τους αιρετικούς αντιμετώπισή τους παρουσιάζει πολλά μειονεκτήματα». Δεν είμαι βέβαιος. Στην πράξη, η Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος απέδειξε ακριβώς το αντίθετο!

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας".

Δημήτρης είπε...

Μα η θεωρία της παράδοσης της εξουσίας στον αντίχριστο από τον Πάπα δεν απευθύνεται σε λογικά πρόβατα αλλά και ούτε αντιμετωπίζεται με λογικά επιχειρήματα. Αρμόδια να την αντιμετωπίσει είναι άλλου κλάδου επιστήμη, αφορούσα την υγεία του ανθρώπου και δη την ψυχική.Το θλιβερό είναι ότι η Εκκλησία της Ελλάδος (με το μισθό πληρωμένο από τους Έλληνες πολίτες βεβαίως) δεν κάνει τίποτα γι αυτό καταβαραθρώνοντας το κύρος της στους λογικούς κατοίκους αυτής της χώρας

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Η αναφορά του ονόματος του μακαριστού π.Ιωάννη Ρωμανίδη απ τη μεριά του π.Γεωργίου υπήρξε τουλάχιστον ατυχής! Και τούτο γιατί ο αείμνηστος στις 24 Ιουνίου 1981 συνέταξε μια έκθεση-καταπέλτη για το λεγόμενο παγκόσμιο συμβούλιο Εκκλησιών καιγενικά υπήρξε φανατικός πολέμιος του οικουμενισμού!

Ανώνυμος είπε...

Σε συνεργασια επι πρακτικου επιπεδου σαν αυτα που αναφερει ο πρωτοπρεσβυτερος κανεις λογικος ανθρωπος δεν μπορει να διαφωνησει . Οσο για αυτους που πιστευουν οτι θα γινει μια τελετη στην πλατεια του Αγιου Πετρου στη Ρωμη οπου ο Παπας θα παραδωσει την εξουσια μπροστα σε καμερες στον Αντιχριστο χρηζουν ψυχιατρου . Η ειναι μεγαλα λαμογια που κανουν κολπα εις βαρος μυαλοφυγοδικων . Αλλα η διαφωνια με το ΠΣΕ ειναι οτι εμμεσα αναγνωριζει η εκκλησια στους προτεσταντες εκκλησιαστικοτητα και αμεσα καμια φορα , ενω ακομη και χρονολογικα να το παρει καποιος δεν εχουν καμια . Η πιο παλια τους ομολογια ιδρυθηκε το 1517 απο τον Λουθηρο . Και ορισμενες αλλες ομολογιες που ειναι στο ΠΣΕ ιδιως αμερικανικες δεν πληρουν καν οχι τα κριτηρια εκκλησιαστικοτητας αλλα ουτε καν στοιχιωδους θρησκευτικοτητας οπως εχουν τουλαχιστον οι αλλες 2 μονοθειστικες θρησκειες . Οι Μορμονοι πχ αν ειναι στο ΠΣΕ δεν το γνωριζω , ειναι μακρυτερα απο την Ορθοδοξια απο οτι ειναι και οι μουσουλμανοι . Ε οπως και να το κανουμε ειναι μια ενοχληση να βλεπει καποιος Ορθοδοξος ακομη και οχι στενα συνδεμενος με την ενορια του να βαζουν οι ιδιοι οι ορθοδοξοι ιεραρχες τον θεσμο που εκπροσωπουν την εκκλησια ισα και ομοια με Αγγλικανους , Καλβινιστες , Βαπτιστες κλπ . Απο οτι γνωριζω οι καθολικοι δεν ειναι μελος του ΠΣΕ αλλα στελνουν μονο παρατηρητες . Το ιδιο θα μπορουσαμε να κανουμε και μεις και να συνεργαζομαστε μαζι τους μονο σε καθαρα πρακτικα θεματα οπως αυτα που αναφερει ο πρωτοπρεσβυτερος . Αλλωστε οι προτεσταντικες ομολογιες απο το 1948 που ιδρυθηκε ο εν λογω οργανισμος εχουν απομακρυνθει οχι απλως απο την εκκλησια , απο αυτην ηταν παντα αποκομενοι αλλα με δηλωσεις τους οπως αυτες καποιων λουθηρανων και αγγλικανων επισκοπων απο την ιδια την απλη πιστη στο Θεο . Δεν προκειτε πλεον για εκκλησιες ουτε κατ επιφαση ουτε καν για ευκολια στη συζητηση δεν μπορουμε να τους αποκαλουμε ετσι . Αυτοι το διαλεξαν . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

5:20mm

ναι ειναι οντως ετσι οχι βεβαια γιατι δεν υπαρχουν συμφεροντα που θα επεδιωκαν παγκοσμια δικτατορια και ελεγχο αλλα εδω εχουμε συνωμοσιολογια στερουμενης βασης ρεαλισμου. Και αυτη λοιπον στερειται λογικης:μυστικες εταιριες σπρωχνουν τον Παπα να δωσει την εξουσια στον αντιχριστο οποιος εν τελει θα κατασπαραξει την ανθρωποτητα δηλ. και τους ιδιους (η υπαρξη του οποιου αναφερεται στην αποκαλυψη και πιθανολογειται στον Παυλο κι εκει βεβαια ανευ ξεκαθαρης θεσης περι φυσικου προσωπου η εν γενει αθεου αντιθεου συστηματος με ενα "καρο" συμβολισμους)
Τωρα ο Εβραιος Ροτσιλντ ας πουμε η ο προτεσταντης Ροκφελλερ η δεν ξερω ποιοι ειναι στις μυστικες εταιριες(πχ προεδρος Bush , υπεξ Kerry που ηταν στην οργανωσh skulls and bones) ολοι αυτοι συνομωτουν για να ερθει μεσω του Παπα ο αντιχριστος ωστε να κατασπαραχτουν και οι ιδιοι οι γυναικες τους τα παιδια τους απο το οργανο του ακατανομαστου οπως και η υπολοιπη ανθρωποτητα!
Δεν κανουν νοημα ολα αυτα..

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ο Σεραφείμ ας πάρει παράδειγμα ταπεινοφροσύνης από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή Πελεκάνε αναφέρεις συνεχώς το χωρίο του Χρυσοστόμου, εφάρμοσε το πρώτα εσύ, (που είσαι ο υπ' αριθμόν 1 λοίδωρος και κατήγορος των πάντων), και μετά θα το εφαρμόσουμε κι εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Υπενθυμίζω στον π. Γεώργιο δύο πράγματα.
1. Οι άνθρωποι στο ΠΣΕ θέλουν να φαίνωνται Χριστιανοι. Αρα είναι φυσικό και αυτονόητο, ότι θα πρέπει να βοηθούν εμπερίστατους, με αγαθοεργίες και φιλανθρωπίες.
2. Καλά έργα (διατυμπανιζόμενα), κανουν και οι Μασώνοι, οι Βουδιστές, οι Βραχμανιστές, οι Σούφι, οι Ειδωλολατρες, οι Μουσουλμάνοι, κλπ.
Να τους βάλουμε κι αυτούς στην Εκκλησία ?

Ανώνυμος είπε...

Τα εκκλησιαστικά ιδρύματα της Φλώρινας στα οποία αναφέρθηκε ο σεβαστός πρωτοπρεσβύτερος και τα οποία σημειωτέον φτιάχτηκαν κυριολεκτικά απ το μηδέν αφού όταν ο μακαριστός π.Αυγουστίνος ανέλαβε τη διαποίμανση της μητρόπολης Φλώρινας δεν υπήρχε ούτε καν Γενικό Φιλόπτωχο ταμείο(ιδρύθηκε με Β.Δ. το Νοέμβριο του 1967) δεν είχαν ούτε έχουν την ανάγκη των αδιαφανούς προελεύσεως χρημάτων του ΠΣΕ αλλά στηρίζονταν και στηρίζονται στην αγάπη του πιστού λαού όπως είναι ευρύτατα γνωστό. Φτιάχτηκαν με τις εισφορές των πιστών, εσωτερικού αλλά και των αποδήμων Ελλήνων, κατά κύριο λόγο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ανιδιοτελούς, αφιλοχρήματου και ασκητικού δεσπότη Αυγουστίνου. Και η αγάπη αυτή τα συντηρεί. Προφανώς ο αείμνηστος Καντιώτης δε γνώριζε ότι κάποια απ τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση της λειτουργίας των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων της μητροπόλεώς του προέρχονταν απ το ΠΣΕ. Αν το γνώριζε πιθανώς να απέτρεπε τη συγκεκριμένη "χορηγία".

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ Π, ΓΕΩΡΓΙΕ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ .ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΨΙΜΟΝ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ....ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΝ.ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ .......

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

πελεκανε οχι βεβαια ειρωνικα τα λεω λεω οτι η συνωμοσιολογια στερειται λογικης
φανταζομαι ρωτας αυτο
9¨56

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που καταλαβαίνει κανείς από όλα αυτά είναι πως ενώ κάποιοι χτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου περί μιας Παναιρέσεως,κάποιοι άλλοι κανένα λόγο δεν εκφέρουν ούτε καν οσμή αιρέσεως δεν υπάρχει γιαυτούς.Το ζήτημα των διαλόγων δεν θα είχε κανένα πρόβλημα εάν οι συνθήκες και η διάκρισις δεν ήταν ανάλογες.Τελευταία ακούμε τους Φαναριώτες να μιλούν περί διαλόγων και περί αληθείας εν αγάπη.Κατά την άποψή μου διάλογος εν αγάπη ΠΆΝΩ ΣΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ πρωτίστως πρέπει να γίνει καθώς μέγα χάσμα υπάρχει μεταξύ μας και των Δυτικών.Δεν είναι μόνον το filioque.To ερώτημα που θέτουμε πάντοτε όταν ακούμε το Φανάρι να μιλά για τους Πατέρες και να λέει πως πάντοτε η εκκλησία ήταν με τους Πατέρες*θα κατέβαζαν ποτέ οι Πατέρες το δόγμα χάριν της αγάπης προς τους ετερόδοξους και εις βάρος της αλήθειας της Πίστης;Όταν αναγνωρίσαμε [επίσημα ή ανεπίσημα] πως όλοι αυτοί οι εκτός εκκλησίας έχουν αυθεντικά μυστήρια ενω δεν έχουν,δεν κατεβάσαμε το δόγμα περί του ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ -ΜΙΑ ΠΙΣΤΙΣ-ΕΝΑ ΒΑΠΤΙΣΜΑ;Ή πιστεύουμε πως στο θεικό δικαστήριο μόνον οι πράξεις και οι θέσεις παίζουν ρόλο και όχι και οι προθέσεις;Και αφού έβαλες ερωτηματικο στον Θεό,θέλεις και να προσελκύσεις και σύνολα ετερόδοξων και ετερόθρησκων αφού γνωρίζεις πως το ρηθέν ''Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδεν'' αναφωνεί εκ του Ευαγγελίου;Πως όμως θα κάνεις διάλογο πάνω στα δόγματα όταν αυτά τα έχεις καταφρονήσει και γιατί ο άλλος να πιστέψει τη δική σου ομολογία αφού τον καλύπτει η δική του, που τώρα του πιστοποιείς πως έχει την αλήθεια ενώ δεν την έχει;Το ζήτημα δεν είναι οι διάλογοι.Το ζήτημα είναι ότι για να τους πείσουμε κάναμε μια σειρά λαθών ,φύγαμε από τη δική μας αλήθεια και οι άλλοι παρέμειναν στις ομολογίες τους και εμείς εκτεθήκαμε στο πλήρωμα της εκκλησίας αλλά και αποδειχτήκαμε και ψευδομάρτυρες απέναντι στο Θεό,καταφρονήσαμε Ι.Κανόνες,κατηγορήσαμε και τους ΠΑΤΈΡΕΣ και κυρίως,ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΑΣ ΦΡΟΝΗΜΑ[διαιρεθήκαμε χάνοντας την εμπιστοσύνη μας στους ταγούς της εκκλησίας μας],κάποιοι κλονίστηκαν και πήγαν με το Πάτριο και κάποιοι άλλοι αποτειχίστηκαν.Έτσι η αγάπη εν αληθεία για την οποία κόπτονται πολλοί δεν μπορεί να βρει αποδοχή επειδή χωρίς την Πίστη είναι μισή.Ποιοί πίκραναν Τον Θεό;Δεν είναι όλοι αυτοί όπου το Ευαγγελιο τους χαρακτηρίζει άπιστους;Δεν είναι αυτοί που αμάρτησαν και παραμένουν αμετανόητοι;Δεν είναι αυτοί που εξέκλειναν από την αλήθεια και εμμένουν στις κακοδοξίες τους για αιώνες;Αφού λοιπόν έχεις Τον Χριστό,έχεις την όλη] ΑΛΗΘΕΙΑ μπροστά σου ,γιατί να προβείς σε μη ορθόδοξες κατευθύνσεις για να πείσεις τους εκτός να συνέλθουν από την μαυρίλα της πλάνης;Γνωρίζουμε από τα Πατερικα κείμενα πως από την πίστη θα φτάσουμε στην αγάπη.Παρ όλα αυτά υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες από την αγάπη οδηγήθηκαν πολλοί στην Πίστη.Πως όμως;Όταν αυτοί που τους μίλησαν για αυτήν την ζούσαν και αυτή ήταν ασάλευτη και τίποτα ,μα τίποτα δεν μπορούσε να την κλονίσει.Γιαυτό δεν έχουμε αποτελέσματα.Πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες κινήσεις κατά την ατελή μου γνώμη.Και τούτο δεν είναι Νεοζηλωτισμός αλλά επικράτηση της αλήθειας.Ευτυχώς που η εκκλησία είναι της αληθείας και όχι του καθενός επισκόπου!Έτσι χάνεται η ενότητα.Βέβαια,τόσο η υπακοή όσο και η υπομονή ενότητα δίνει μέσα στην εκκλησία αλλά δεν φτάνει αυτό.Χρειάζεται και το ίδιο φρόνημα ,χρειάζεται και η ειρήνη που ούτε το ένα αλλά ούτε και το άλλο υπάρχει,όσο δεν γίνεται Σύνοδος να ξεκαθαρίσει η αλήθεια και να ειρηνεύσει η εκκλησία Του Χριστού ώστε με ηρεμία να πορευτεί αυτό το καράβι,αυτή η Κιβωτός, μέχρι τη Μέλλουσα Κρίση.-

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Πελεκάνε ! Αυτοί τρώνε φαγάκι χάρις στον Αντίχριστο, και εσύ (ο κατ' εξοχήν ινερνετοχριστιανός) χάρις στον Σατανά , που επιδεικνύεις με περηφάνεια στο μπλογκ σου !
Μιά μερίδα από τα ίδια είσαι κι εσύ !

Ανώνυμος είπε...

Πού πήγαν φέτος τα αναθέματα του μαχητή ιεράρχη σας, ωρέ Πειραιώτες; Αύριο βράδυ στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς θα χοροστατήσει ο Δημητριάδος!!! Τι έγινε, ρε παιδιά, και λούφαξε ο Σεραφείμ;

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΣΤΑ "ΠΑΤΕΡΙΚΑ" ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ "ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΥ" ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΑΙΝΩΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ...
ΑΦΟΥ ΔΕ ΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ...


ΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ...

Ανώνυμος είπε...

diabasa ton libello poy diabastike ston peiraia kai epatha sok ΣΚΟΤΟΣ ΕΠΕΠΕΣΕΝ ΣΤΗΝ ΓΗΝ ΕΩΣ ΩΡΑΣ ΕΝΑΤΗΣ........ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΣΩΘΗΝΑΙ.....ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ.....ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΩΣΥΝΗΝ ΜΕ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτά που είπες 2:οο π.μ είναι παραμύθια για γριούλες.Δεν κατάλαβες ακόμα πως η εκκλησία δεν είναι δική σου ούτε δική μου αλλά της αλήθειας;Δεν κατάλαβες πως δεν έχει σημασία τι θα πω εγω ή εσύ αλλά σημασία έχει ποιός είναι στο τιμόνι της εκκλησίας;Ο Ιησούς Χριστός και ανάμενε τι θα αποφασίσει.Μετά από χρόνια δικαιώνονταν οι άγιοί μας όταν δογμάτιζαν ορθώς.Περίμενε λοιπόν.Εκείνο που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε μέσα στην εκκλησία ενμένοι με τον Χριστό και με την αλήθεια του Ευαγγελίου.Όλα τα άλλα ας τα αφήσουμε.Μπες όμως στο Υοutube και παρακολούθησε το βιντεάκι με τον Πατέρα Ελπίδιο.Γράψε απλά Π.Ελπίδιος για Πάπα..και μετά τα λέμε..

Δημήτρης είπε...

Πελεκάνο
@ 28 Μαρτίου 2013 - 11:45 μ.μ.
Επιτέλους συμφωνώ σε όλα μαζί σου
Μια εκκλησία που φωνάζει γι αυτό το παραμυθάκι (για όσους γνωρίζουν από ερμηνεία Αγίας Γραφής και της Αποκάλυψης ιδιαίτερα) πως μπορεί να αντιμετωπιστεί σοβαρά από τον κόσμο σήμερα?

Ανώνυμος είπε...

11:45
Pelecan boy
ο πραγματικος λογος ειναι η χρησιμοποιηση ψυχοτεχνικων μεθοδων ιερου τρομου(οραματα, ουρανοκατεβατες "θεοπνευστιες", "προφητειες εσχατολογικου τυπου") για να σπασει η ψυχολογια των ανθρωπων και να ενταχθουν(αυτοενταχθουν) σε καθεστως υποτιθεμενου διωγμου-τοτε ειναι ευκολο να τους κανεις οτι θελεις διοτι ο ενσκηψας τρομος δεν επιτρεπει νηφαλιες προσεγγισεις

Ανώνυμος είπε...

Πελεκάνος 1.09
Αφού τον έχεις φάτσα φόρα, έτσι εξηγουνται αυτά που γράφεις !
Δεν μας τόλεγες νωρίτερα !

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, παρα τοις σώφροσι και νουνεχέσι- εννοείται-, ΚΑΛΩΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΩΤ/ΡΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟΧΡΩΝ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ, ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, Η ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΜΕΙΟΝΟΨΗΦΙΑ ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, ΤΑ ΔΕ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΠΟΦΑΝΣΕΩΝ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΥΩΠΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑ 1.800, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΕΤΗ! ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.., ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ..! ΟΥΤΩς Ή ΑΛΛΩς Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΗΜΙΜΑΘΩΝ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ... ΠΑΡ' ΕΥΡΩΠΑΙΟΙς Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟς ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ, ΕΠΑΞΙΩΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΑ, ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΗς ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2013 - 2:24 μ.μ.,
Αν δεν κάνω λάθος και ο Πρώτος της Ορθοδοξίας από το Ελληνικό Κράτος (και ουχί από το Τουρκικό ευτυχώς) μισθοδοτείται. Εις τούτο μάλλον ταυτίζονται (ή μάλλον Ανώτατος Κρατικός Υπάλληλος). Και καλώς, εννοείται.
Όσον αφορά τας Ευρώπας,από πότε αποτελούν τον κριτή των Ορθοδόξων Συνόδων και των Επισκόπων;
"Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας".
Δεν σας μυρίζει αγαπητέ κοσμοπολίτη της Ορθοδοξίας;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΣΥΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ... ΕΤΣΙ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΙΑ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΜΑΣΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΘΕΑΡΕΣΤΑ, ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΔΙΑΝΟΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ...
ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ:
1.ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΑΠΑ...
2α.ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΔΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ...
2β.ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ...
2γ.ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ...
3α.ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΗ ΚΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΟΠΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΑΛΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΟΘΟΔΟΞΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ...
3β.ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΛΙΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΕΝΩ Ο ΘΕΟΣ ΟΠΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΜΙΛΑΕΙ...
3γ.ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΕΟΛΟΓΩΝ "ΚΑΙΡΟΣ" ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΤΕΣ...
3δ.ΤΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΡΧΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ...(ΙΣΩΣ ΧΩΡΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΝΒΙΒΕΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ)
4.ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ...
5.ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ...

Κ Α Ι ΠΑΡΑΤΡΙΧΑ ΘΑ ΞΕΧΝΟΥΣΑ Κ Α Ι

ΤΗ ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ...

ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ...(ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ...)

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΚΙΛΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ LIFE STΥLE MAGAZINES, ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥΣ.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΣΟΥ...

---------
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ...

Ανώνυμος είπε...

Πατέρα Γεώργιε,
Σας ευχαριστούμε για τη γνωστοποίηση (ή υπενθύμιση) των σφαλμάτων που έκανε στο παρελθόν η Εκκλησία της Ελλάδος και ελπίζουμε να μην επαναληφθούν στο μέλλον με οποιοδήποτε ΚΟΣΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑ ΑΣΧΕΤΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ «ΑΛΛΟΙ ΤΙΝΕΣ» ΜΕ «ΑΛΛΟΥΣ ΤΙΝΕΣ»
---------------
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΒΛ.ΚΙΝΔΥΝΟΣ 3α

Ανώνυμος είπε...

Προς γράφοντα με κεφαλαία γράμματα: προφανώς ήθελες να δώσεις έμφαση στις κοτσάνες σου, που τις θεωρείς περισπούδαστες αλήθειες, και γι αυτό χρησιμοποίησες κεφαλαία. Καλύτερα να έγραφες με μικρά γράμματα που μόλις διακρίνονται ούτως ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τις μικρότητές σου και τη λεπτή σου ειρωνεία!

Δημήτρης είπε...

Το κράτος που πληρώνει καλά να πάθει, η εκκλησία όμως; Πως μπορεί να δέχεται ένας επίσκοπος της να χύνει δηλητήριο στις ψυχές των πιστών της; Αν ένας που ακούει για τον Πάπα ότι ετοιμάζει τη βασιλεία του αντιχρίστου και το πιστεύει, αφού ακούγονται από επίσημα εκκλησιαστικά χέρια, πως θα βλέπει τον Πάπα και όλους τους καθολικούς αν όχι με μίσος;
Πως ανέχεται ένας επίσκοπός της να αποκαλεί ένα μόρφωμα του οποίου η βία και ο ρατσισμός είναι δομικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του ΓΛΥΚΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑ;
Θα μου πείτε είναι λίγοι, αν είναι έτσι όμως, για μένα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα.Το ότι δεν κάνει κάτι την κάνει όλη ένοχη

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 5.41 , δεν διαφωνω με την κατηγοριοποίηση, απλώς θέλω να προσθέσω στο 3δ, την κακοδοξία του ΩΦΕΛΙΜΙΣΜΟΥ, η οποία πιθανόν να αφορά ή όχι, τον ιστολόγο, εσένα, ή άλλους τινές.

Ανώνυμος είπε...

@ ΦΙΛΟ 29 Μαρτίου 2013 - 11:13 μ.μ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΟ Η΄ ΆΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΩΣ ΚΑΚΟΔΟΞΟΣ ΤΟΥ ΩΦΕΛΙΜΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΛΑΔΟ 3ε ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4... ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΘΕΛΩ ΧΩΡΙΣΤΟ ΚΛΑΔΟ.



ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΡΩΝΟΥΝ. ΕΝΑΣ ΕΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΉ ΑΝΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΖΗΛΩΤΕΣ, ΤΟΥ Γ.Ο.Χ., ΤΟΥΣ ΚΑΝΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΘΡΕΨΑΝ ( ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ, ΖΗΛΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ κ.α.)ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΩΣ ΠΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ 21 ΑΙΩΝΑ! ΑΛΛΟΙΜΟΝΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλο ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΗ 12-43
Εντάξει, σε βάζω σε χωριστο κλαδο, αλλά πρέπει να σου επισημάνω ότι αυτή η απαίτηση σου, δείχνει Εγωιστικό Φρόνημα, και τάση Επιβολής, έναντι των άλλων Κακοδόξων !

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Related Posts with Thumbnails