Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

ΑΡΧΩΝ ΟΣΤΙΑΡΙΟΣ ΤΗΣ Μ.τ.Χ.Ε. Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΒΑΛΗΣ


Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αποφάσισε να κάνει άρχοντα τον Κωνσταντινουπολίτη θεολόγο κ. Χρήστο Τσούβαλη, ο οποίος διαμένει εδώ και πολλά χρόνια στην Πάτρα και υπηρέτησε ως θεολόγος και λυκειάρχης ευδοκίμως στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Την χειροθεσία στο οφφίκιο του Άρχοντος Οστιαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας θα κάνει, τη αναθέσει του Πατριάρχου, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος. Την ερχόμενη Κυριακή 28 Ιουνίου στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, μετά την Θ. Λειτουργία.
Ο νέος Άρχοντας έχει συγγράψει ένα σημαντικό βιβλίο για τους τιτουλαρίους αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Παρουσίαση του πονήματος αυτού μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Επίσης, στην Ιδιωτική Οδό διαβάστε το κείμενο του Χ. Τσούβαλη για το μέγα μήνυμα της Σύναξης των Προκαθημένων στο Φανάρι (Οκτώβριος 2008).
Ο Χρήστος Τσούβαλης έχει γράψει πολλές μελέτες και άρθρα εκκλησιαστικού περιεχομένου και έχει δυναμική παρουσία στην Πάτρα, προσφέροντας ανιδιοτελώς μέσα από κοινωνικούς φορείς και ιδρύματα.
Ευχόμαστε από καρδιάς στον Άρχοντα δύναμη και υγεία! Εις έτη πολλά!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο αγαπητό μας και σεβαστό μας κ Χρήστο Τσούβαλη. Δεν είναι μόνο η ευδόκιμη σταδιοδρομία του στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ούτε καιεπιστημοσύνη του με την συγγραφή σημαντικών βιβλίων, αλλά τον γλαφυρόν και παιδαγωγικόν του ύφους του όταν ομιλεί και το ορθόδοξο του ήθους του. Ευτυχώς που υπάρχει και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και τιμά αξιόλογους ανθρώπους.
Αξιος!!!΄
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Τοιουτοτρόπως ο εκλεκτός, Άρχων Οφφικίαλος πλέον, κ. Χ.Τσούβαλης θα κοσμεί εκτός της Εστίας Θεολόγων Χάλκης και την Αδελφότητα της "Παμμακαρίστου" Θεοτόκου, ήγουν την σύναξιν των Οφφικιάλων του Θρόνου -πλήν εκείνων των εν Αμερική, οίτινες έχουσι ιδίαν σύναξιν, το "Τάγμα του Αγ. Ανδρέου". Εκ βαθέων του ευχόμαστε επί τη τιμή και μετ΄αυτού συγχαίρουμε και λέγουμε το "Αξιος"! Είησαν δε τα έτη του εις την τιμήν ταύτην αγαγόντος αυτόν και Πατριάρχου απάντων ημών Πολλά και Ευλογημένα!

Π.Κ. είπε...

Άξιος!
Άξιος!
Τρις άξιος!!!

Ανώνυμος είπε...

Μαχώμενος θεολόγος
Ο Χήστος Τζούβαλης , είναι ένας Αρχοντας κυριολεκτικά .
Υπήρξε & υπάρχει Μεγάλος Δάσκαλος για μας τους νεωτέρους .
Απόψε του φιλώ το χέρι .
ΑΞΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Εκλεκτός ο κ. Τσούβαλης αλλά ο Πατριάρχης τελικώς, θα κάνει «Άρχοντες» όλους του φίλους και συνσπουδαστές του, και όλους του έχοντας κοσμική εξουσία;

Misha είπε...

O πρώτος των Αρχόντων του Φαναρίου είναι ο κ.Θόδωρος της κ.Γιάννας, που απέλυσε προψές 500 εργαζόμενους.
Προφανώς απέκτησε τον τίτλο του Μεγάλου Άρχοντος Λογοθέτου της ΜΧΕ λόγω της προσφοράς του στην κοινωνία, όπως και ο κ.Κοντομηνάς της Ιντεραμέρικαν και του Άλφα και ένας σημαντικός ακόμα αριθμός ισχυρών του χρήματος.

Πρότυπα βίου και τρόπων ανελίξεως άπαντες...

Ανώνυμος είπε...

Και όπως πολύ καλά άπαντες γνωρίζουν τον Κοντομηνά (και τον τότε υπάλληλό του Σ. Τζούμα...!!!!) ποιός τον υπέδειξε στο Πατριαρχείο ώστε να γίνει Άρχων;;; Μα ο Δημητριάδος Χριστόδουλος φυσικά!!! Μην το διαψεύσεις misha υπάρχουν φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Πειραική Εκκλησία" επί Καλλινίκου!!!(1992 κάπου εκεί..). Όσο για τους 500 εργαζόμενους που προψές απελύθησαν μη νοιάζεσαι...ακούεται πως θα περιθαλφθούν ορθόδοξα και λαικά και συναγερμικά ίσως..!!!!! Άσε που στο χώρο αυτό των media η ανεργία είναι σαν τις μεταγραφές των ποδοσφαιριστάδων!

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε ο θεσμός των Αρχόντων είχε αξία. Από την στιγμή που τον παίρνουν άνθρωποι της πολιτικής, δικαστικής, και οικονομικής εξουσίας ξέφτισε και έχει παραφθαρεί.

Ανώνυμος είπε...

Σε ότι δε αφορά το όνομα Αγγελόπουλος καλό είναι κανείς να ψάξει να εύρει από οποία Άγια Αίματα πηγάζει.....

Misha είπε...

Ο Γεώργιος Δαβίδ, πρόεδρος της ελληνικής Κοκα-Κολα, μόνιμος θαμών της λέσχης Μπίλντεμπεργκ,«Μέγα Μαϊστωρ» και αντιπρόεδρος των οφφικιάλων του Πατρ.Πόλεως.

http://misha.pblogs.gr/2009/06/coca-cola-leshh-mpilntempergk-patriarheio-fanarioy-ti-toys-enwne.html

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΠΗΓΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...

Misha είπε...

Θα βρείτε όλες τις πηγές για την σχέση του κ.Δαβίδ, του Μεγάλου Μαϊστορος και αντιπροέδρου των οφφικιάλων του Φαναρίου, με την σκοτεινή λέσχη Μπιλντεμπεργκ κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αλλά και στο ταπεινό ιστολόγιο μου.

Ζήτημα απλής αναγνώσεως είναι.

Related Posts with Thumbnails