Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΝΤΟΥΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ - Συνέντευξη στο Φως Φαναρίου



"Η Α. Χάρις, ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας και Πριμάτος πάσης Αγγλίας Δρ. Rowan Douglas Williams, παρεπιδημών εν τη Πόλει ημών επ’ ευκαιρία συγκληθείσης Διαθρησκειακής Συναντήσεως επεσκέψατο ανεπισήμως το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και την Α. Θειοτάτην Παναγιότητα, τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ. κ. Βαρθολομαίον".

Κατά την παραμονή του στο Πατριαρχείο είχε συνομιλίες με την αρμόδια Επιτροπή για τα Διαχριστιανικά Ζητήματα στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος, συμπρόεδρος της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής επί του διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας παραχώρησε συνέντευξη στο Φως Φαναρίου και τον Νίκο Μαγγίνα την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Μιλάει για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για την πορεία του θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Αγγλικανών, για την προσωπικότητα του Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας Δρ. Rowan D. Williams είναι ο 104ος Αρχιεπίσκοπος και προέρχεται από τον Ακαδημαϊκό κόσμο. Είναι γνώστης και φίλος της Ορθοδοξίας και συγγραφεύς βιβλίων μεταξύ των οποίων πολλά αναφέρονται στην Ορθόδοξη Ανατολική Θεολογία.

φωτό από την επίσκεψη στη Χάλκη: Ν. Μαγγίνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails