Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



Διαβάζω σήμερα στην εφημερίδα Η ΗΜΕΡΑ το άρθρο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκου Τζανάκου για τον θρησκευτικό τουρισμό εν Πάτραις. Ότι πρέπει να προωθήσουμε αυτή την υπόθεση και τα τέτοια.
Προ ημερών ο πρ. αντιδήμαρχος Ορέστης Σκαλτσάς είχε γράψει στην εφημ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ένα άλλο άρθρο για την σημασία της Πάτρας ως πόλης του Πρωτοκλήτου και πώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα μπορούσε να αναπτύξει δραστηριότητες με ορμητήριο την Πάτρα, αφού στην Τουρκία είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένο!
Διερωτώμαι πραγματικά. Πού ζουν οι αξιότιμοι κύριοι; Σε άλλη πόλη; Σε ποιους απευθύνονται λέγοντας αυτά και άλλα παρόμοια εξωπραγματικά;
Οι ίδιοι μετέχουν στα κοινά χρόνια τώρα! Τι έκαναν έστω και στο μέτρο των δυνάμεών τους; Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κ. Σκαλτσά έχουν πάει και οι πέτρες! Δήμαρχοι, νομάρχες και δημοτικά συμβούλια από όλη την Ελλάδα πάλιν και πολλάκις. Της Πάτρας οι τοπικοί άρχοντες δεν έχουν πατήσει το πόδι τους.
Λόγια του αέρα, φίλοι μου, τα όσα γράφονται, δυστυχώς. Για να γεμίζουν τα φύλλα των εφημερίδων.
Η Πάτρα ως πόλη του Αγίου Ανδρέου δεν έχει κάνει ούτε βήμα προς την χριστιανική οικουμένη. Παραμένει εγκλωβισμένη στη μιζέρια της. Εδώ φοβόμαστε τους Καθολικούς! Δεν έχουμε αναπτύξει σχέσεις με τις Ορθόδοξες και άλλες Χριστιανικές Εκκλησίες που τιμούν ιδιαιτέρως τον Πρωτόκλητο. Οι «εκκλησιαστικοί» κύκλοι βρίζουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις διαχριστιανικές πρωτοβουλίες του.
Φίλτατε κ. Σκαλτσά το Φανάρι δεν έχει ανάγκη την Πάτρα. Η Πάτρα έχει απόλυτη ανάγκη το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά ποιος καταλαβαίνει;
Οι πολιτικοί της Πάτρας δεν έχουν ανοιχτούς ορίζοντες για να προχωρήσουν σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Δέσμιοι της μικρόνοιας και των μικροσυμφερόντων. Πέρασε και η «Πολιτιστική» όπου πάλι ακούστηκαν φοβερά και τρομερά και απολύτως τίποτα δεν έγινε.
Και για να τελειώνουμε. Θέλουν οι πρωτοπρεσβύτεροι και οι δημοτικοί παράγοντες να μιλούν για θρησκευτικό τουρισμό – χωρίς καμιά υποδομή σημειωτέον; Ας το κάνουν. Απλά να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και κάποιοι που γελάμε με τέτοιες κορώνες!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!!!! ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΕ ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΥΜΕ!!! ΒΓΕΣ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ! Η ΠΑΤΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΜΕ ΛΟΓΟ ΣΤΑΡΑΤΟ! ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ : ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία"!...

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΥΑΛΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΝΑΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Κιεγώ που νόμισα προς στιγμήν πως είναι από το Αγ. Ανδρέα Πατρών...

Ανώνυμος είπε...

Αααααα, ξέχασα:

ΘΕ-ΛΩ ΠΑ-ΝΤΑ-ΝΑΣ-ΣΑ!
ΘΕ-ΛΩ ΠΑ-ΝΤΑ-ΝΑΣ-ΣΑ!
ΘΕ-ΛΩ ΠΑ-ΝΤΑ-ΝΑΣ-ΣΑ!
ΘΕ-ΛΩ ΠΑ-ΝΤΑ-ΝΑΣ-ΣΑ!

Ανώνυμος είπε...

*** ΠΡΟΣ ΘΕΟΥΣΗΔΕΣ ΠΑΤΡΩΝ.

Τώρα μόλις διαβάζω την είδηση στη "Ρομφαία":

Υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Pontifical Urbaniana University του Βατικανού, έλαβε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος
Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος, και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος βρίσκεται στην Ρώμη, όπου εκεί θα πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω σε θέματα Διαχριστιανικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων, σε Ανθρωπιστικά Προγράμματα, σε θέματα Ιεραποστολής, Οικουμενικού Διαλόγου, Ιστορίας, Φιλοσοφίας καθώς και στο Κανονικό Δίκαιο.

Επίσης πληροφορίες λένε πως μετά από επίσημη συνεννόηση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ο Καρδινάλιος Γουώλτερ Κάσπερ αμέσως και με ιδιαίτερη χαρά προσέφερε στο Επίσκοπο Γεννάδιο, την υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Βατικανού για μεταπτυχιακές σπουδές.

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ, Κ. Σ.ΚΑΣΤΡΙΝΕ ΝΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ: ***ΟΙ ΘΕΟΥΣΗΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ..., ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ-ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΡΟΜΦΑΙΑΣ- ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!! ΟΥΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ-ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΥΣΠΕΠΤΟ ΦΑΓΗΤΟ- ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ Θ Ε Ο Λ Ο Γ Ι Κ Ο Τ Α Τ Α ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ Π. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ... Η Α.Ε., Ο ΓΟΥΩΛΤΕΡ ΚΑΣΠΕΡ, ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΝΤΡΥΦΑ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ!!! ΑΚΟΥΕΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΚΙΑΝΑΚΙΣ ΚΑΙ ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΕΠ' ΑΥΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταία χρόνια άκουσα κι εγώ στην Πάτρα για θρησκευτικό τουρισμό από "επίσημα" χείλη.
Πραγματικά, έκαναν κάτι και δεν το μάθαμε;
Μπορεί ν' ακούγεται σκληρός ο λόγος του Ανδριόπουλου, αλλά είναι;

Ανώνυμος είπε...

Το φαινόμενο του "θρησκευτικού τουρισμού" ένας Θεσμός μόνον το διαχειρίζεται επιτυχώς! Το Οικουμενικό Πατριαρχείο! Και τούτο διότι μέσω αυτού του τρόπου ανοίγει κλειστούς, από αιώνος-ων, Ναούς σε όλη την επικράτεια του Τουρκικού κράτους και επανέρχεται έστω και προσωρινά η κατατρεγμένη Ρωμιοσύνη στα όσια και τα ιερά των πατέρων της και ξαναλειτουργούνται οι εκκλησιές οι Ρωμαίικες και συμμίγνυνται οι άγγελοι με τους ανθρώπους. Δεν έχει η προσπάθεια αυτή ιδιοτελή κίνητρα οικονομικής φύσεως, αλλά τη ζέση του νόστου για τα προγονικά χώματα που πορεύονται κατά τα κρίματα και τις ανεξιχνίαστες βουλές Του...

Ανώνυμος είπε...

Gia poio thriskeutiko tourismo milate stin Patra?
O Agios Andreas den exei oute site!
Ti stigmi pou exoun kapoioi agnostoi naoi

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει ειδική Συνοδική Επιτροπή για τον Θρησκευτικό Τουρισμό.
Η Μητρόπολη Πατρών έχει κάνει κάτι για συνεργασία;

Ανώνυμος είπε...

APO POTE RE PAIDIA PANE MAZI IERO KAI BEBYLO? EITE TOYRISMO EITE 8RHSKEYTIKO MAZI DEN PANE! MH KANOYME THN EKKLHSIA SALATA! FTANEI PIA..
ALLO AYTO OMWS KAI ALLO H TEMPELIA TWN PATRINWN FOREWN POY DEN KSEROYN APO 8EOLOGIA..

panagiotisandriopoulos είπε...

Aνώνυμε 17/10, 9:12μμ

Η απάντηση στην απορία σου είναι το κάτωθι δελτίο τύπου της Ι.Σ.

Επίσκεψη μελών της Συνοδ. Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στο Στρασβούργο


Στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με τα Ευρωπαϊκά Όργανα και τους Θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενώσεως καί κατόπιν ενεργειών του Διευθυντού των Γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα κ. Γεωργίου Κασιμάτη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Mr. HANS- GERT POETTERING απηύθυνε πρόσκληση επισκέψεως προς τα Μέλη της Συνοδικής Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος (Θρησκευτικού Τουρισμού) για την μετάβαση αυτών στο Στρασβούργο από την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008.

Τα Μέλη της Επιτροπής θα παρακολουθήσουν την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου το απόγευμα την έναρξη των Εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα έχουν στη συνέχεια την επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο, αλλά και συνάντηση συνεργασίας με τους επικεφαλής των Πολιτικών Ομάδων που εκπροσωπούν την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και με άλλους επισήμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Ανώνυμος είπε...

στη θεωρία ολοι ειναι ξεφτέρια, σαν τον Σκαλτσα που εγραψε καμποσες μπαρούφες ξεκαθαρίζοντας οτι ενδιαφέρεται για τον ...τουρισμό και οχι για τον Αγιο Ανδρέα, μήπως παρεξηγηθεί από τα συντρόφια του (κόκκινα ή..ροζ δεν ξέρω). να μας πει τι σοβαρό εγινε επί της δικής του εποχής στα πολιτιστικά του τόπου...

Related Posts with Thumbnails