Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Νίκος Οικονομόπουλος ο «Ομολογητής»!


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Ο Νίκος Οικονομόπουλος ανήκει στην κατηγορία των «ευσεβών» τραγουδιστών. Δεν χάνει ευκαιρία να «ομολογεί» την χριστιανική του πίστη, αλλά και την προσήλωση του στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». 
Σε πρόσφατη (22-7-2024) συναυλία του στην Κατερίνη εξεφώνησε ένα …δεινό κήρυγμα προς το πολυπληθές ακροατήριό του, όπου μεταξύ άλλων είπε: 
«Η εκκλησία λένε πολλοί ότι απλά εισπράττει. Επειδή εγώ γνωρίζω, θα ‘θελα να ξέρετε πως η εκκλησία είναι ο μοναδικός σταθμός στη ζωή μας που βοηθά πραγματικά τους ανθρώπους. Να έχετε την πίστη σας, να ομολογείτε τον Χριστό. Είναι τιμή μας να υπηρετούμε την εκκλησία και τον Χριστό. Η ομολογία πίστεως στις ημέρες είναι πάρα πολύ δύσκολο για πολλούς. Ντρέπονται να κάνουν τον σταυρό τους, ντρέπονται να πουν ότι πιστεύουν. Ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες, ότι πιστεύουμε στην πατρίδα μας, στην οικογένειά μας. Κι αν πούμε πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια κάποιοι θα μας θεωρήσουν αντιδημοκράτες, χουντικούς» 
Πρώτα πρώτα νομίζω ότι ο κ. Οικονομόπουλος δεν προφέρει σωστά την πραγματικότητα. Δε νομίζω ότι «ντρέπεται» κανείς σήμερα να εκδηλώσει την πίστη του ή την αγάπη του στην πατρίδα και την οικογένεια. Στη σύγχρονη κοινωνία όλοι χωράνε πανηγυρικά! Εδώ ο κ. Οικονομόπουλος κάνει κήρυγμα από πίστας! Και τα πλήθη παραληρούν! Εδώ τον καλούν οι Μητροπόλεις και κάνει συναυλίες! Τι άλλο θέλει δηλαδή; 
Το επ’ εμοί ανήκω στους «κάποιους» που δεν θεωρώ ότι ο κ. Οικονομόπουλος πρέπει να μας κάνει «κήρυγμα» και να μας προτρέπει να γίνουμε «ομολογητές», όταν ο ίδιος ταϊζει, με το αζημίωτο φυσικά, την ελληνική κοινωνία – τους φαν του, έστω – με ξυλοκέρατα, δηλαδή με άσματα χαμηλού επιπέδου, τουλάχιστον… 
Αν ο κ. Οικονομόπουλος εζήλωσε δόξαν ιεροκήρυκος, ας μας αναπτύξει την «θεολογία» του τραγουδιού του «Έκπτωτος άγγελος» (sic). Και για να το κάνει πιο …δραματικό, ας διηγείται και το θαύμα που έζησε με την εικόνα της Παναγίας που δάκρυσε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails