Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Η ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΝ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ EUREOPE


Η Ομάδα Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων ιδρύθηκε με στόχο να συμβάλει στην πολιτική σκέψη αλλά και να φέρει τους πολίτες της Ελλάδας, ιδιαίτερα τη νέα γενιά, πιο κοντά στην Ευρώπη. 
Προς επίτευξη αυτού του σκοπού αναπτύσσει διάφορες αξιόλογες δράσεις, μεταξύ των οποίων και η έκδοση περιοδικού, πληροφοριακού και σχολιαστικού χαρακτήρα, με το τίτλο: EUREOPE
Στο ειδικό ένθετο του τεύχους 3 (Απρίλιος – Μάϊος 2021), με τον τίτλο ESTORIES/40 χρόνια, 19 Ευρωβουλευτές, περιλαμβάνονται εκτενείς και διαφωτιστικές συνεντεύξεις των σημερινών Ελλήνων Ευρωβουλευτών. 
Η Νεφέλη Καραλέκα, Managing Editor του περιοδικού, Πολιτική Επιστήμων – Ερευνήτρια, παίρνει συνέντευξη από τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. 
Σε μια ερώτησή της αναφέρεται στην εκπομπή που πραγματοποιήσαμε με τον Δ. Παπαδημούλη, στο πλαίσιο της σειράς «Προς Εκκλησιασμόν» - μία παραγωγή του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, όπου ο Δ. Παπαδημούλης είναι ενορίτης. 
Η ερώτηση της Νεφέλης Καραλέκα έχει ως εξής: 
«Σε συνέντευξή σας στην εκπομπή (13-3-2021) «Προς Εκκλησιασμόν» του Παναγιώτη Ανδριόπουλου αναφερθήκατε στο ότι σκοπεύετε να οργανώσετε ένα φόρουμ διαλόγου ανάμεσα σε εκπροσώπους διαφορετικών θρησκειών και πολιτικούς ευρέως φάσματος το οποίο θα εστιάζει σε κοινωνικά ζητήματα. Πιστεύετε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να προωθήσει μια τέτοια πρωτοβουλία, προκειμένου να υπάρξει σύμπραξη κρατών μελών ή στοχεύετε στην ενεργοποίηση και φορέων /ατόμων εκτός των αυστηρών ορίων της ΕΕ;» 
Παραθέτουμε εδώ την σχετική σελίδα του περιοδικού, με την απάντηση του Δ. Παπαδημούλη, αλλά και την εκπομπή μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails