Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ ΜΟΥΝΤΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΧΙΟ


Η Π.Ε.Κ.Ε.Β. και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια των δράσεων ¨Αιγαίο, ρίζα και διάρκεια…¨ διοργανώνουν τιμητικό αφιέρωμα στον ποιητή Ματθαίο Μουντέ με τίτλο: ¨Ο Ματθαίος Μουντές και η αντοχή της ποίησής του¨ την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:30 στις Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις της ΠΕΚΕΒ (Όρμος Λω). 
Φιλολογική επιμέλεια αφιερώματος: Στέλλα Τσιροπινά 
Στην απόδοση κειμένων, ποιημάτων και τραγουδιών του ποιητή οι ηθοποιοί: Ζαχαρίας Ρόχας, Σωτήρης Τσακομίδης, Δώρα Χρυσικού. 
Συμμετέχουν: Μιχάλης Μάγνης (πιάνο), Δώρα Μουντέ (τραγούδι). 
O Ματθαίος Μουντές (1935 -2000) κωπηλατώντας, ήδη από την εφηβεία του, μέχρι το τέλος της ζωής του με τη βάρκα της ποίησής του, ευτύχησε να διανύσει πάμπολλες διαδρομές: από την πείνα στην έκσταση, από το πένθος, τη σάρκα και τον καημό στο κατώφλι του ελέους, από την οδύνη στην αγάπη – που έχει χώρο για 100 αγάπες – και στη λύπη – που, επίσης, έχει χώρο για λύπες 100. 
Μάζεψε, έτσι, στοργικά τα ταπεινά υλικά του για να χτίσει μια ποίηση με “πολλά παράθυρα” και να την αφιερώσει στους αναγνώστες του που τους απομένει να αποφασίσουν αν θα απαγκιάζουν μέσα της σαν σε καταφύγιο ή θα ταξιδεύουν μαζί της, έχοντάς την ιστιοφόρο. 
Το αφιέρωμα της Τετάρτης, 5 Αυγούστου 2020 -με την πρωτοβουλία της Π.Ε.Κ.Ε.Βροντάδου- μπορεί τελικά να δείξει ότι η ποίηση Μ.Μουντέ είναι ένα “ιστιοφόρο-καταφύγιο”, σκαρί ανθεκτικό για τα πιο κρίσιμα ταξίδια του βίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails