Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ (ΦΩΤΟ)


Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Καλογεράς / Ιδιωτική Οδός
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τα Θερινά Εργαστήρια Μουσικής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, καθηγητή στο Berklee College of Music της Βοστώνης, γιορτάζουν τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη στη Νάξο με μεγάλες δύο συναυλίες.
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στη Χώρα, στον θαυμάσιο υπαίθριο χώρο του 1ου Γυμνασίου, χθες Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 και είχε διάρκεια 2,5 ώρες, χωρίς διάλειμμα και με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Συμμετείχαν οι μουσικοί: 
Η Δάφνη Πανουργιά τραγούδησε το Romancero Gitano με το κιθαριστικό ντουέτο της Αλεξάνδρας Χριστοδήμου και του Γιάννη Πετρίδη. Η μεταγραφή για δύο κιθάρες έγινε από τους ερμηνευτές. 
Ο Κώστας Βασιλιάγκος τραγούδησε με συνοδεία στο πιάνο απο την Βάνα Μιμίδου. 
Το Ντουέτο της Ελένη Καρούση και της Ντορίτα Χωραφά. 
Ο Νίκος Νικολάκης με τους Νίκο Χωριανόπουλο και Κωνσταντίνο Νικολάκη. 
Η Αναστασία Κορρέ με τον Γιώργο Μαρούλη. 
Στο τέλος της βραδιάς όλοι οι συντελεστές τραγούδησαν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, πολλά από τα οποία ήταν σε στίχους του Νάξιου Ιάκωβου Καμπανέλλη. 
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία θα επαναληφθεί απόψε, Σάββατο 29 Αυγούστου, στο Γυμνάσιο της Τραγαίας, στο Χαλκί της Νάξου, στις 9 το βράδυ. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ 28-8-2020 by Panagiotis Andriopoulos on Scribd


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails