Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ SACRA ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ!


Η παράσταση "Ξέπλυνες το αλάτι από πάνω σου;" της ομάδας Sacra, ανέβηκε στο Θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις (Ιάκχου 19, Γκάζι) από 25-29 Σεπτεμβρίου 2019 και λόγω επιτυχίας πήρε, δικαίως,  παράταση. 
Έτσι, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη του Οκτωβρίου θα παίζεται στις 9 το βράδυ, ως εξής: 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30, 31 Οκτωβρίου . 
Η παράσταση – ερώτηση με τον αινιγματικό τίτλο «Ξέπλυνες το Αλάτι από Πάνω σου;» διακρίθηκε με το 1ο βραβείο στο AdaptFestival 2 τον περασμένο Ιούνιο.  Πέντε νέοι απόφοιτοι (2019) της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν συστήνονται ως Ομάδα Sacra και παρουσιάζουν μία παράσταση που υπακούει στους κανόνες του Devised Theater. 
Εμπνευσμένοι από το φιλοσοφικό δοκίμιο του Επίκτητου «Η Ελευθερία» αναρωτιούνται: υπάρχει ένας ελεύθερος εαυτός που αντιστέκεται στα μοτίβα της κοινωνικής συμπεριφοράς; Υπάρχει εαυτός που δεν είναι δέσμιος μιας ιδέας, ενός κοινωνικού προτάγματος, μιας ψεύτικης ηθικής; Μπορεί άραγε ο άνθρωπος να γκρεμίσει τα τείχη του εσωτερικού του κάστρου; Μπορούμε να δικαιώσουμε τις φυσικές μας τάσεις;


Κείμενο: Ομάδα Sacra 
Σκηνοθεσία: Vassilis Awad 
Επιμέλεια κίνησης: Αθηνά Σταυροπούλου 
Graphic Design: Ιάσονας Σταυράκης 
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Σιδηροκαστρίτη 
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Βλάχου, Χρήστος Καραβέβας, Φαίη Μινωπέτρου-Κασιμάτη, Ελένη Σιδηροκαστρίτη, Γιώργος Χρόνης. 
Η Φαίη Μινωπέτρου – Κασιμάτη, είπε σε συνέντευξή της στον Γιάννη Ζουμπουλάκη
«Παρότι τελείωσα Κλινική Ψυχολογία και έκανα και μεταπτυχιακό, και παρότι τη θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη, επέλεξα αρχικώς αυτό το επάγγελμα διότι συνειδητοποίησα ότι δεν θέλω να έχει μία σταθερά η ζωή μου και ότι αυτή η αβεβαιότητα και η συνεχής αλλαγή περιβάλλοντος με τροφοδοτεί, με κρατάει ενεργή και με κάνει να νιώθω δημιουργική». 
Για τη Φαίη «κάθε μέρα είναι στοίχημα, συνέχεια περνάω εξετάσεις και συνεχώς πρέπει να δίνω το 100% μου και να αποδεικνύω ότι είμαι καλή γιατί αλλιώς θα επιλέξουν μία άλλη». Το ενδιαφέρον είναι ότι εκ των υστέρων παρατηρεί ότι και τα δύο επαγγέλματα που επέλεξε εξυπηρετούν την ίδια ανάγκη. «Θέλω να βοηθήσω και με αυτόν τον τρόπο να αισθανθώ ότι παράγω έργο που θα επηρεάσει και θα αφήσει κάτι σε κάποιον, που θα τον κινητοποιήσει να αφήσει πίσω το πρόβλημα του». 


Ομως δεν είναι μόνον αυτό. Στις πρόβες με μία νέα ομάδα που φέρει τόσες ευθύνες και έχει μία δημιουργική και ευφάνταστη απειρία, η Φαίη συνειδητοποίησε την πραγματική καλλιτεχνική της ανησυχία. «Συνέχεια αναρωτιέμαι αν έχουμε κάτι να πούμε, αν θέτουμε ερωτήματα και αν θα πάμε ένα βήμα παραπέρα το μυαλό και την ψυχοσύνθεση του θεατή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο άγχος μου. Εχω την ανάγκη να κάνω τέχνη, να μετακινήσω με κάποιον τρόπο αυτόν που θα αφιερώσει χρόνο και χρήματα για να δει την παράσταση και όχι απλά να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί και να γελάσει, κάτι που συνειδητοποίησα ότι ως ομάδα λόγω της καλής επικοινωνίας μας το πετυχαίνουμε εύκολα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails