Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

«Όταν ο Νίκος Καζαντζάκης συνάντησε τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Θεολόγου και Επιστημονικής Συνεργάτιδος της ΟΑΚ, Δρος Μαρίας Χατζηαποστόλου, με τίτλο: «Όταν ο Νίκος Καζαντζάκης συνάντησε τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη», που διοργάνωσαν η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) και οι εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στους χώρους της 16ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης. 
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Αλέξανδρος Τριανταφύλλου, Δημοσιογράφος-Μουσικός, ο οποίος ευχαρίστησε τη συγγραφέα για τη συμβολή της στο ντοκιμαντέρ «Πάνω απ’ όλα το έργο», παραγωγής ΕΡΤ-3, με την παραχώρηση κειμένων του συγγραφέα. 
Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής Θεολογίας στο ΑΠΘ – Μουσικός, ο οποίος αφού αφηγήθηκε το ιστορικό της γένεσης του υπό παρουσίαση βιβλίου, ανέλυσε τους βασικούς του άξονες, τονίζοντας τη σχέση Θεολογίας και Λογοτεχνίας, η οποία εκφράζεται μέσα από αυτό. 
Στο τέλος, μίλησε η συγγραφέας, Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, η οποία αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, εξέφρασε τη χαρά της, για την παρούσα σύναξη, τονίζοντας την κοινή αγωνία και ματιά των δύο συγγραφέων. Κατά τη συγγραφέα, «Την ωραιότητα της ευθύνης –ως χρέος του αληθινά πνευματικού ανθρώπου– κηρύσσουν οι δύο συγγραφείς και τον αγώνα κατά του εφησυχασμού, πάση θυσία. Υπερασπίζονται τον άνθρωπο και δημιουργούν αδιάκοπα για να μετατρέψουν το σκοτάδι σε φως και να νικήσουν το θάνατο».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails