Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΩΝΣΤΑ ΤΟΝ ΧΙΟ


Κυκλοφόρησαν τα πρακτικά της Επιστημονικής διημερίδας που οργάνωσε ο Χορός Ψαλτών Χίου τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Χίο με θέμα «Απόστολος Κώνστας ο Χίος, ο τέταρτος των τριών». 
Η έκδοση περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις των έξι καθηγητών που συμμετείχαν στο συνέδριο αυτό, με πρώτη αυτή του Ομότιμου Καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης του Πανεπιστημίου των Αθηνών Γρηγορίου Στάθη. Επίσης τις ανακοινώσεις των μουσικολόγων Θωμά Αποστολόπουλου, Γεωργίου Κωνσταντίνου, Γρηγορίου Αναστασίου, Μιχαήλ Στρουμπάκη (του Χίου) και Σέβης Μαζέρα. 
Περιλαμβάνει τον εναρκτήριο χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου καθώς επίσης και τους χαιρετισμούς Αρχόντων και Πρωτοψαλτών που τίμησαν το συνέδριο. 
Η έκδοση έγινε από τον Χορό Ψαλτών Χίου και την επιμέλεια είχε ο Ηρακλής Μαλανδρίνος, Πρωτοψάλτης, Δάσκαλος Ψαλτικής Τέχνης και Χοράρχης του Χορού Ψαλτών Χίου. 
Ο Ηρακλής Μαλανδρίνος με αλλεπάλληλες εκδόσεις (βιβλία και cd) μας αποκαλύπτει την πλούσια εκκλησιαστική μουσική παράδοση της Χίου και αυτό αποτελεί αληθινή σπουδή και πραγματική συμβολή στην ψαλτική μας τέχνη. 
Η συγκεκριμένη, εξαιρετικά καλαίσθητη και επιμελημένη έκδοση, είναι μοναδική στο είδος της όσον αφορά τον Απόστολο Κώνστα τον Χίο, μια τεράστια προσωπικότητα της Μουσικής μας. 
Την εκτύπωση ανέλαβε το τυπογραφείο Άλφα Πι του Αντωνίου Παληού. Το βιβλίο διατίθεται από τον Χορό Ψαλτών Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails