Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑ (ΦΩΤΟ)


Δημοσιεύματα της εφημερίδας "Πελοπόννησος" και της δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Παναγοπούλου για το διήμερο εκδηλώσεων (12-13/1/2018) προς τιμήν του Κωστή Παλαμά, με αφορμή τα 160 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή. 
Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην "Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς" την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στην οικία όπου είχε γεννηθεί ο ποιητής και έχει πρόσφατα ανακαινιστεί με υψηλή αισθητική χάρη στη δωρεά του ομογενή, κατοίκου της Καλιφόρνιας, Αθανασίου Στεφανόπουλου, ο οποίος ήταν παρών. 
Στον χώρο εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο ποιητής γράφει στις εφημερίδες και τα έντυπα της εποχής του» με αρχειακό υλικό από εφημερίδες και περιοδικά όπου αρθρογραφούσε ο Κωστής Παλαμάς. Την έκθεση προλόγισε ο πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ Μιχάλης Βασιλάκης.
Ακολούθησε η παρουσίαση της Παλαμικής ανθολογίας του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, από τον θεολόγο και μουσικό Παναγιώτη Ανδριόπουλο. Πριν την διάλεξη διαβάστηκε Πατριαρχικό Γράμμα, που απέστειλε ο Πατριάρχης προς τον πρόεδρο της Στέγης κ. Αθανάσιο Στεφανόπουλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails