Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

"ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΖΕΛ ΚΟΥΡΤΙΑΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Η θεατρική παράσταση "Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν", με την Χριστίνα Αλεξανιάν έχει ως θέμα την Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και την Μικρασιατική Καταστροφή (1922). 
Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου της Ανζέλ Κουρτιάν στο οποίο η ίδια η Ανζέλ Κουρτιάν, επιζήσασα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και ως πρόσφυγας πλέον στην Ελλάδα, καταγράφει τις αναμνήσεις της από την Καταστροφή της Σμύρνης όπως την έζησε ως αυτόπτης μάρτυρας. 
"Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν" θα παρουσιαστούν για το κοινό στην Λευκωσία στο Κινηματοθέατρο Παλλάς (Ρηγαίνης και Αρσινόης, Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία) την Πέμπτη 15.11.2018 στις 8.30 μ.μ. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας, ανήμερα της θλιβερής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο, είναι συμβολική καθώς όπως λέει και η ίδια η Ανζέλ Κουρτιάν: "Είδα τους Τούρκους να ορμούν και να λεηλατούν τα σπίτια των Ελλήνων". 
Οι Κύπριοι, έχοντας βιώσει παρόμοιες εμπειρίες με την Ανζέλ Κουρτιάν, θα μπορέσουν να νιώσουν βαθύτερα το πανανθρώπινο δράμα του πολέμου και της προσφυγιάς και να ταυτιστούν με τη διήγηση της ηρωϊδας. Θα έχει προηγηθεί η παράσταση στις 13.11.2018 - επίσημη πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου. 
Η παραγωγή της παράστασης είναι από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης και η παράσταση τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα. 


Ακολουθεί το δελτίο τύπου για τις παραστάσεις στην Κύπρο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails