Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΑΡ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ


Την ημέρα των γενεθλίων του Μάνου Χατζιδάκι, στις 23 Οκτωβρίου, πριν 25 χρόνια (1993), κυκλοφορεί ο δίσκος βινυλίου με τον τίτλο «Ο Παίκτης». Ο Γιώργος Μαρίνος ερμηνεύει δέκα τραγούδια του συνθέτη Στάμου Σέμση σε στίχους του Γιώργου Θεοφανόπουλου – Χατζιδάκι. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τον τελευταίο μεγάλο στούντιο δίσκο του Γιώργου Μαρίνου. 
Tο αξιομνημόνευτο εδώ, είναι η συμμετοχή του Δημήτρη Χορν στο θεατρικών καταβολών τραγούδι «Μια νύχτα στο Βοτανικό». Τι λέει ο Χορν; Με την χαρακτηριστική φωνή του μόνο ένα στίχο: «Έγινε ο κόσμος σκηνικό μια νύχτα στο Βοτανικό». Κι εδώ πρόκειται για την τελευταία δισκογραφική εμφάνιση του Δ. Χορν - εντελώς απρόσμενη, είναι αλήθεια. 
Το τραγούδι αυτό αποδίδει μοναδικά και σπαρακτικά, σε κάποια σημεία, ο Γιώργος Μαρίνος, όπως τον στίχο «Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου», που ταιριάζει γάντι στον Χορν!
Το αφιερώνω σ’ αυτούς τους σταρ της προσωπικής μου μυθολογίας: 
- Στον Μάνο Χατζιδάκι, που σε λίγες μέρες, κλείνει τα 93 χρόνια του. 
- Στον Δημήτρη Χορν, που άγει τα ονομαστήριά του στις 26 Οκτωβρίου. 
- Στον Γιώργο Μαρίνο, που γεννήθηκε πριν 79 χρόνια στον Βοτανικό.
Τον πρόλαβα στην «Μέδουσα» και τον απόλαυσα σε όλη του την τραγικότητα!
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails