Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ" ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ


Σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), θα δώσει ταυτόχρονες συναυλίες στην Αθήνα και το Λουξεμβούργο. 
Στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας (Ομήρου 14-16), στις 8.30μ.μ., στο πλαίσιο του κύκλου των συναυλιών της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, θα παρουσιάσει την πρωτότυπη παραγωγή, με το γενικό τίτλο «Ιερατική Ποίηση». 
Την ίδια ώρα το βυζαντινό φωνητικό κουαρτέτο του «Πολύτροπον», θα συμμετάσχει στην περίφημη παράσταση La fiesta του διάσημου χορευτή φλαμένκο και χορογράφου Israel Galvan, στο Theatre de la Ville στο Λουξεμβούργο. Η παράσταση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο αύριο, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. 
Η «Ιερατική Ποίηση» είναι μια παραγωγή που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πάτρα το 2007, στο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου το 2010, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αθήνα το 2015 και τώρα, το 2018 - με καινούργιο υλικό - στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Πρόκειται για τραγούδια για φωνή και πιάνο σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, πάνω σε ποίηση σύγχρονων Ορθοδόξων κληρικών. 
Σημαντικοί εκπρόσωποι της Ιερατικής Ποίησης, έργα των οποίων θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση, είναι οι: Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός, Μητροπολίτης Πέργης Ευάγγελος, πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, μοναχός Μωυσής ο Αγιορείτης. 
Ποιήματα αυτών των κληρικών ποιητών μελοποιούν οι σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες: Λεωνίδας Κανάρης, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Αλέξανδρος Μούζας, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και Βασιλική Φιλιππαίου. 
Ερμηνεύουν οι: 
- Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι 
- Μάριος Καζάς, πιάνο 
- Roni Bou Saba, απαγγελία - ψάλτης 
- Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, πρόλογος - γενική επιμέλεια 


Στην La fiesta, στο Λουξεμβούργο, συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, Χαράλαμπος Καλαπανίδας, Άγγελος Μπέντης και Δημήτρης Καραδήμας. 
Στις 7 Φεβρουαρίου 2018 το «Πολύτροπον» θα συμμετάσχει στην παράσταση της La fiesta στην Όπερα του Μονπελιέ της Γαλλίας και τον Μάϊο στην Σεβίλλη της Ισπανίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails