Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΡΑΧΟΠΟΙΟΥ ΣΑΒΒΑ "ΛΑΥΡΙΩΤΗ"


Κάποιος μοναχός Σάββας «Λαυριώτης», έχει ξεσπαθώσει εδώ και καιρό εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, δημιουργώντας προβλήματα σε Μητροπόλεις της Ελλάδος. 
Η Μονή της Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους αποφάσισε την αποπομπή του από την Γεροντία της Μονής. Αλλά φυσικά αυτό που πρέπει στον εν λόγω μοναχό για την όλη αντιεκκλησιαστική δράση του είναι η επαναφορά του στις τάξεις των λαϊκών χωρίς καθυστερήσεις. 
Ο μοναχός αυτός γυρνάει ανά την Ελλάδα και κάνει ό,τι μπορεί για να ξεσηκώσει τον κόσμο εναντίον της Κανονικής Εκκλησίας. 
Σήμερα μιλάει στην Καρδίτσα και η Μητρόπολις Θεσσαλιώτιδος αναγκάστηκε να εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση: 
"Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων μετά λύπης πληροφορήθηκε ότι το Σάββατο 17 του μηνός Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ της πόλεώς μας θα πραγματοποιηθεί ομιλία από κάποιον Μοναχό Σάββα «Λαυριώτη». 
Η Ιερά Μητρόπολη ενημερώνει τους ευσεβείς χριστιανούς ότι: 
α) Ουδεμία σχέση έχει η Τοπική Εκκλησία με τον εν λόγω Μοναχό. 
β) Ουδεμία άδεια και ευλογία ζήτησε ο εν λόγω Μοναχός για την εκδήλωση αυτή. 
γ) Ο εν λόγω Μοναχός ανήκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, η οποία πλέον τον έχει διαγράψει από την Αδελφότητα. 
Παρακαλούμε τους ευσεβείς χριστιανούς μας όπως εκείνη την ώρα προσέλθουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης για την εορτή των 8 Τοπικών μας Αγίων και ΟΧΙ στις διάφορες εκδηλώσεις αμφιβόλου ποιότητος, οι οποίες παραπληροφορούν και παρασύρουν τον πιστό λαό."
Την ίδια ώρα το Γραφείο επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Μητροπόλεως Πειραιώς, εξαπέλυσε κείμενο εναντίον του Σεβ. Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας (Κύπρου) κ. Νικηφόρου, με αφορμή κείμενό του για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, σχετικό με τον όρο «Εκκλησία» για τους ετεροδόξους χριστιανούς. 
Αποτελεί πραγματικά όνειδος να γράφεται από τους υπευθύνους του «Γραφείου»: "Λυπούμαστε διότι δεν βρέθηκε ούτε ένας Επίσκοπος από τους 156, να ελέγξει ευθαρσώς τον Σεβ. Κύκκου για τα παραπάνω κακόδοξα που εισέφερε στη «Σύνοδο»!"  
Ας ελπίσουμε ότι θα αντιδράσει, όπως πρέπει, ο Σεβ. Κύκκου σ’ αυτό το εωσφορικό κείμενο. 
Φυσικά οι Πειραιώτες υπεραμύνονται του Σάββα «Λαυριώτη» στο κείμενο για τον Σεβ. Κύκκου: «ποιοί είναι εκείνοι, που απέπεμψαν τον π. Σάββα Λαυριώτη από το αξίωμα του προϊσταμένου;» 
Άρα, άλλα λέει η Μητρόπολις Θεσσαλιώτιδος – τα σωστά! – και τα ακριβώς αντίθετα η Μητρόπολις Πειραιώς περί του Σάββα «Λαυριώτη». 
Το ρήγμα μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι υπαρκτό… 
Ασχέτως αν δεν έχει εκδηλωθεί σε όλο του το μεγαλείο… 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails