Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ


Το “Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου” (Α.Ε.Μ.Θ.Τ.) και το “Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον” (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), με τη συνεργασία του "Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας" (Κ.ΣΥ.Μ.Ε.), διοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα στον αείμνηστο δάσκαλο της εκκλησιαστικής μας μουσικής, ιδρυτή και χοράρχη της “Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας” (ΕΛ.ΒΥ.Χ.), Λυκούργο Αγγελόπουλο, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την εκδημία του (18-5-2014). 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 8 μ.μ. 
Κεντρικό θέμα της θα είναι η ανάδειξη μίας όχι και τόσο γνωστής πτυχής της πολυσχιδούς προσφοράς του Λυκούργου Αγγελόπουλου. Αφορά τη συμβολή του στη σύγχρονη λόγια ελληνική μουσική, καθώς ο ίδιος ενέπνευσε Έλληνες συνθέτες να γράψουν έργα για τον ίδιο, τα οποία ερμήνευε τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. 
Γι’ αυτή την μουσική προσφορά του θα μιλήσουν o Παναγιώτης Ανδριόπουλος και ο Θωμάς Ταμβάκος. 
Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν σε πρώτη εκτέλεση πέντε νέα έργα των συνθετών: 
Σωτηρίας Αδάμ, Σωτήρη Δεσπότη, Γιώργου Κυριακάκη, Κώστα Μαντζώρου και Παναγιώτη Σκούφη. 
Και οι πέντε συνθέτες υπήρξαν συνεργάτες και/ή μαθητές του Λ. Αγγελόπουλου. 
Ψάλτης/τενόρος ο Γιάννης Τσιοτσιόπουλος. 
Συμμετέχουν οι μουσικοί: 
Στέλιος Ιωάννου, κλαρινέτο 
Γιάννης Καραχάλιος, κλαρινέτο 
Μαρίνα Κολοβού, βιολοντσέλο 
Τάνια Σικελιανού, βιολί 
Στην είσοδο της Μουσικής Βιβλιοθήκης θα εκτεθεί αρχειακό υλικό από τη σχέση του Λυκούργου Αγγελόπουλου με τη σύγχρονη λόγια ελληνική μουσική. 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails