Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ "Η ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ" ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΜΠΑΡΤ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΡΤΟ ΖΩΗΣ"


φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός
Απόψε, Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016, στο Βιβλιοπωλείο «Πλειάδες», στο Παγκράτι, ο Άρτος Ζωής, σε μια ουσιαστική εκδήλωση, παρουσίασε την ελληνική έκδοση του σπουδαίου βιβλίου του Καρλ Μπαρτ (1886-1968) "Η Προς Ρωμαίους Επιστολή". 
Ομιλητές ήσαν οι: 
- Γιώργος Βλαντής, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Μονάχου και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, μεταφραστής της Προς Ρωμαίους Επιστολής του Καρλ Μπαρτ 
- Παναγιώτης Κανταρτζής, ποιμένας της Α΄ Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών 
- Μιχάλης Πάγκαλος, φιλόλογος, δρ. φιλοσοφίας, διδάσκων στο ΕΑΠ
- Δημήτρης Δουλγερίδης, δημοσιογράφος.
Παρών ήταν, φυσικά, και ο πρόεδρος του ιδρύματος Άρτος Ζωής Σταύρος Ζουμπουλάκης, ο οποίος έκανε καίριες παρεμβάσεις κατά την συζήτηση που ακολούθησε. 
Όλοι μίλησαν επί της ουσίας και αναδείχθηκε η σοβαρότητα και σπουδαιότητα της θεολογικής σκέψης του μεγάλου Ελβετού θεολόγου Καρλ Μπαρτ, ο οποίος θεωρείται πια ένας κλασικός θεολόγος του γερμανόφωνου χώρου. 
Ο Καρλ Μπαρτ  είναι - κατά πολλούς - ίσως ο μεγαλύτερος χριστιανός θεολόγος του 20ού αιώνα και ένας από τους μεγαλύτερους θεολόγους όλων των εποχών. «Η προς Ρωμαίους επιστολή» είναι το πρώτο βιβλίο του που μεταφράζεται στη γλώσσα μας και θεωρείται το σημαντικότερο θεολογικό έργο του εικοστού αιώνα. Μεγάλο έργο πίστης και σκέψης. 
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ιδρύματος Άρτος Ζωής Σταύρο Ζουμπουλάκη για την έκδοση και στον Γιώργο Βλαντή για τον μεταφραστικό άθλο.


2 σχόλια:

Επαμεινώνδας Μανδηλάς είπε...

Φίλε Παναγιώτη, είναι εύκολο να ανεβάσεις και το βίντεο της παρουσίασης;

DIOGENHS -E.Μ

Διογένης / Ε. Μ. είπε...

Νομίζω ότι είναι ένα θεολογικό έργο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός υποψιασμένου θεολόγου.

Διογένης / Ε. Μ.

Related Posts with Thumbnails