Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2015 ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Έχουμε και στο παρελθόν γράψει ότι όποιος έχει την παραμικρή ιδέα για το τί σημαίνει οργάνωση μιας εκδήλωσης, μπορεί να αντιληφθεί αυτομάτως ότι αυτό που επιχειρεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η περιώνυμος ενορία της Ευαγγελίστριας στον Πειραιά είναι πραγματικός άθλος! 
130 εκδηλώσεις από 1 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2015! 
Καθημερινές εκδηλώσεις πολιτισμού, λόγου και τέχνης, και συνάμα λειτουργικές ευκαιρίες σε καθημερινή βάση για ένα τρίμηνο, είναι σίγουρα μια μεγάλη διοργάνωση που απαιτεί πολύ κόπο, αλλά φαίνεται πως γίνεται με μεράκι, κι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. 
Ανάμεσα στην ενδιαφέρουσα ποικιλία των εκδηλώσεων, ξεχωρίζει το διήμερο αφιέρωμα (6-7/12) στον μακαριστό π. Αλέξανδρο Σμέμαν, μεγάλο λειτουργιολόγο του καιρού μας, με συμμετέχοντες τους Χρήστο Γιανναρά, Χρυσόστομο Σταμούλη, Θανάση Παπαθανασίου. 
Την επίσημη έναρξη του "Ενορία εν δράσει", όπως έχει ονομαστεί το όλο πρόγραμμα, θα κάνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.  
Το πλήρες πρόγραμμα παραθέτουμε στη συνέχεια.


Η δική μας συμβολή έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο ως εξής:
Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 7.30 μ.μ. 
Μουσικές των Χριστιανών της μέσης Ανατολής 
Η Κυριακή Προσευχή στα Αραμαϊκά, βυζαντινοί ύμνοι στα αραβικά, χριστιανικοί ύμνοι των μελωδών αγίων της Συρίας (Εφραίμ ο Σύρος, Ρωμανός ο μελωδός, Ιωάννης ο Δαμασκηνός, Ισαάκ ο Σύρος), αποσπάσματα από το «Άσμα Ασμάτων», παραδοσιακά τραγούδια και οργανικοί σκοποί της Μ. Ανατολής, αλλά και το ποίημα «Συμεών» (ο Στυλίτης) του Κ. Π. Καβάφη στα ελληνικά και αραβικά. 
Ερμηνεύουν: 
• Γιώργος Γενναίος, λαούτο - τραγούδι 
• Ειρήνη Τεννέ, τραγούδι 
• Σύλβια Κουτρούλη, νέϋ 
• Roni Bou Saba, αφηγητής – ψάλτης 
• Nabil Al Sayeg, ψάλτης 
• Εισήγηση – γενική επιμέλεια: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος 
Παραγωγή: Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails