Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ CLAUSS


Μετά από πολλά χρόνια ξανάνοιξε  τις πύλες του το Καθολικό παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης στην ΑΧΑΪΑ CLAUSS.
Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Απριλίου 2015 τελέστηκε η Θ. Λειτουργία στο εκκλησάκι που έχτισε, στα 1927, ο Βλάσης Αντωνόπουλος μέσα στο οικοδομικό συγκρότημα της πατρινής Οινοποιίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολλοί, τότε, Ιταλοί, Μαλτέζοι, αλλά και Έλληνες Καθολικοί που κατοικούσαν εντός των τειχών του Οινόκαστρου της ΑΧΑΪΑ CLAUSS, μεταξύ των οποίων και η σύζυγός του Costanza. 
Φέτος, αρκετά χρόνια μετά την τέλεση της τελευταίας Καθολικής Λειτουργίας στην Αγία Άννα, η δραστήρια Κοινότητα των Καθολικών της Πάτρας, υπό την ηγεσία του εφημερίου της π. Γεωργίου, προγραμμάτισε και πραγματοποίησε μετάβαση στο εκκλησάκι –το οποίο φρόντισε και ευπρέπισε μία εθελοντική ομάδα ενοριτών της Καθολικής εκκλησίας-, τέλεση της θ. Λειτουργίας και μικρή ξενάγηση στα κελάρια του Οινοποιείου. 
Την ιστορική αυτή στιγμή αποτύπωσε η Κοινότητα των Καθολικών της Πάτρας στο έντυπο ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ (Μάρτιος - Απρίλιος 2015, αρ. φύλλου 125), που εκδίδει, και το οποίο παραθέτουμε στη συνέχεια για τους ρέκτες της τοπικής ιστορίας. 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για το ενημερωτικό ρεπορτάζ! Οι ρέκτες...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θα ήθελα να παρυρεθώ σε μια τέτοια λειτουργία,που από ότι βλέπω είναι και υπαίθρια!!

Related Posts with Thumbnails