Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης με τη σύζυγό του και τον φιλόλογο της Μεγάλης του Γένους Σχολής
Γιάννη Γιγουρτσή, έξω από την Μεγάλη Σχολή 

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 στις 7:00 μ.μ., διοργανώνει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο διάλεξη του καθηγητή Γλωσσολογίας, πρώην πρύτανη τού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη με θέμα «Ελληνική Γλώσσα: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον». 
Η διάλεξη βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίου του κ. καθηγητή που απαντά σε ερωτήματα όπως: Ποιές λέξεις ζουν επι 3.500 χρόνια; Ποιές λέξεις δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις νέες ανάγκες τον 19ο αιώνα; Ποιές είναι οι δάνειες λέξεις; Ποιά είναι τα φαντάσματα του Γλωσσικού Ζητήματος; Ποιά τα συχνότερα γλωσσικά μας λάθη και ποιές οι γλωσσικές παρανοήσεις; Τι εκφράζει η γλώσσα των νέων;


Ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης βρίσκεται ήδη στην Πόλη και χθες, Τετάρτη 27 Μαΐου, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν του Πατριαρχείου "Ἡ Α .Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, ἐδέχθη εἰς ἀκρόασιν τόν Ἐλλογ. κ. Γεώργιον Μπαμπινιώτην, τ. Πρύτανιν καί Καθηγητήν Γλωσσολογίας ἐν τῷ Πανεπιστημίῳ Ἀθηνῶν, μετά τῆς συζύγου αὐτοῦ Εὐγεν. κ. Ροδάνθης, καί τοῦ Ἐλλογ. κ. Χρήστου Κλαίρη, Καθηγητοῦ Γλωσσολογίας ἐν τῷ Πανεπιστημίῳ τῆς Σορβόννης."
Ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης επισκέφθηκε την Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ζωγράφειο Λύκειο, όπως μαρτυρούν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύουμε εδώ. 

Ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Γιάννης Δεμιρτζόγλου με τους καθηγητές Χρήστο Κλαίρη
(απόφοιτο της Μεγάλης του Γένους Σχολής) και Γεώργιο Μπαμπινιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails