Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΦΕΙΡΕΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Το καινούριο CD του Δημήτρη Ζαφειρέλη Κ α θ η μ ε ρ ι ν ή  Η λ έ κ τ ρ α, σε ποίηση Κωστή Τριανταφύλλου παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη, 6 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22), με είσοδο ελεύθερη. 
Θα ακουστούν τραγούδια της σουίτας Καθημερινή Ηλέκτρα του Δημήτρη Ζαφειρέλη που θα ερμηνεύσουν η Δάφνη Πανουργιά, η Ευγενία Σκάρα και η Σοφία Ανδριανού. Ο συνθέτης θα τις συνοδεύσει με την κιθάρα του. 
Ομιλητές η Ελισάβετ Αρσενίου και ο Γιώργος Μονεμβασίτης.  
To cd που παρουσιάζεται αντανακλά «αρώματα» από διαφορετικές εποχές: “To έργο «Καθημερινή Ηλέκτρα» είναι μια σύνθεση για συμφωνική ορχήστρα και δυο γυναικείες φωνές που γράφτηκε την δεκαετία του 1970 και άρχισε να ολοκληρώνεται στις αρχές του 1980. (…) Η κύρια ηχογράφηση έγινε το 1985 και ήταν μια παραγωγή της εταιρεία «Σείριος» με διευθυντή τότε τον αείμνηστο Μάνο Χατζιδάκι” αναφέρει μεταξύ άλλων ο συνθέτης, καταλήγοντας ότι: «Τελικά ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2014».
Διαβάστε περισσότερα για το έργο σε παλαιότερη ανάρτηση της Ιδιωτικής Οδού εδώ.
Διαβάστε, επίσης, μια μεγάλη συνέντευξη του Δημήτρη Ζαφειρέλη στην Τίνα Βαρουχάκη, στο μουσικό διαδικτυακό περιοδικό tar.
Ακούστε στη συνέχεια ένα απόσπασμα από το έργο Καθημερινή Ηλέκτρα, με την Δάφνη Πανουργιά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails