Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Σύμφωνα με πληροφορίες που κατέφθασαν στην Ιδιωτική Οδό από τη νέα Δημοτική Αρχή του Πειραιά, ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης απηύθυνε την πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί τον Πειραιά, έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτου Σεραφείμ
Το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι, πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος Δήμαρχος, έσπευσε να καλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, έχοντας και τη συγκατάθεση του Μητροπολίτου Πειραιώς.
Ευχόμαστε από καρδιάς να ευοδωθεί αυτή η Πατριαρχική επίσκεψη, και ο Σεβ. Σεραφείμ να αφήσει πίσω του οριστικά αυτό τον εσμό των ταλιμπάν «αντιοικουμενιστών» - και όχι μόνο – με τους οποίους, απ’ όσο θυμάμαι, δεν είχε παλιότερα σχέση και κακώς την απέκτησε. Αυτοί υπηρετούν τον διχασμό, ενώ η Εκκλησία πρέπει να επιδιώκει παντί τρόπω την ενότητα. 
Π.Α.Α.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία επιδιώκει την ενότητα, αλλά ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Δεν μπορεί να λέη ότι θέλει ο κάθε ιδιόμορφος οικουμενιστής, και η Εκκλησία να παραμένη ενωμένη μαζί του.

Διογένης - Ε.Μ. είπε...

" Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί "

Καιρός είναι να καταλάβει και ο Πειραιώς Σεραφείμ ότι οι επικοινωνιακές του τακτικές όχι μονάχα δεν τον ωφελούν,
αλλά μάλλον τον βλάπτουν, κιόλας, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας('οικουμενιστές'
και 'αντι-οικουμενιστές')ότι οι πρακτικές της αδιαλλαξίας και του ζηλωτισμού δεν οδηγούν πουθενά και το ουσιαστικότερο: προκαλούν μέγιστη και ανεπανόρθωτη ζημιά στην πιστεύουσα κοινότητα, αφού αυτήν η προβληματική (πρωτίστως αντιχριστιανική) στάση είναι αιτία ανάδυσης ποικίλων παθών, ικανών ώστε να οδηγήσουν τους άμεσα θρησκευόμενους στην ταραχή και τη σύγχυση, γιατί όχι -ορισμένες φορές, όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν- και στην αθεΐα!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ & Ε.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΑΝΕΛΑΒΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Και στο Φανάρι από πότε εχει να προσκυνήσει? μήπως από την 22α Δεκεμβρίου έτους 2000, ημέρα Παρασκευή?

Related Posts with Thumbnails