Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

"ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ" ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΣΤΗ ΣΙΚΙΝΟ


Κείμενο - φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός
Οι Κυκλάδες του Ελύτη, είναι μια έκθεση με έργα του ποιητή που αναφέρονται κυρίως στα κυκλαδονήσια, και πραγματοποιείται από το Σάββατο 20 Ιουλίου εδώ στη Σίκινο, πάνω ακριβώς από το εκκλησάκι της Παντοχαράς – το τάμα του Ελύτη, στο ιστορικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής (Χρυσοπηγής), απ' όπου η θέα είναι απερίγραπτη! Το Αιγαίο σε κυκλώνει από παντού.
Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει: Ένα συνοπτικό αλλά αρκετά πλήρες χρονολόγιο του ποιητή με φωτογραφίες και εξώφυλλα βιβλίων που αποτελείται από επτά ταμπλό, δηλ. ανά δεκαετία ή εικοσαετία, ανάλογα, αναπαραγωγές των συνεικόνων και ζωγραφικών έργων που σχετίζονται με το θέμα Οι Κυκλάδες του Ελύτη, αλλά και θαυμάσιες φωτογραφίες από όψεις της Σικίνου στις διάφορες εποχές του χρόνου – δημιουργίες Σικινιωτών φωτογράφων. 


Το Σάββατο 27 Ιουλίου το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης από την ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η οποία συνέβαλε στην πραγματοποίησή της παραχωρώντας σχετικό υλικό. 
Η έκθεση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
Την επιμελήθηκε με μεράκι και αγάπη ο Κώστας Χαμπίπης με την ομάδα του Photosikinos.
Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Γιορτές Σικίνου 2013, που επιμελείται ο Δήμος Σικίνου, με την άοκνη προσωπική φροντίδα του Δημάρχου Γιάννη Συρίγου. 
Χαρακτηριστική είναι η σημείωση της Ιουλίτας Ηλιοπούλου στο βιβλίο επισκεπτών: 
“Μια έκθεση λιτή, όμορφη, ουσιαστική. Ό,τι πραγματικά ταιριάζει στον Ελύτη και στο νησί, τη Σίκινο. Να είστε πάντα τόσο δημιουργικοί, και να επιμένετε στην ομορφιά. 
Με όλη μου την αγάπη 
Ιουλίτα Ηλιοπούλου”.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελειότητα! Να περνάτε καλά!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ευκαιρία για διακοπές σε ένα νησάκι όχι πολύ συνηθισμένο, και για στενότερη γνωριμία με ένα τμήμα της Αθηναικής κουλτούρας.

Ανώνυμος είπε...

Οσοι είχαν αγανακτήσει με το "ετος Καβάφη", ας φάνε τώρα Σίκινο και Ελύτη.

Related Posts with Thumbnails