Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


Από την Αρχιερατική Περιφέρεια Αδελαΐδας
Την Κυριακή 8η Ιανουαρίου 2012 και στο πέρας της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα στήν προβλήτα του Γκλενέλγκ της πόλεως της Αδελαΐδας της Νότιας Αυστραλίας, ο Αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου, μεθ’όλου του Ιερού κλήρου της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής εις Αδελαῒδαν, συν Ιερέων των άλλων αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Την τελετή, παρηκολούθησαν, ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Ken Rollond, ο Εντιμότατος Γενικός Πρόξενος εις Αδελαΐδαν κ. Χρήστος Μανιάκης-Γρίβας, οι εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, μεγάλος αριθμός Υπουργών αμφοτέρων των κομμάτων, Πρόεδροι και αρχηγοί αδελφοτήτων και συλλόγων που συμμετείχαν και συμπανηγύρισαν μαζί με ένα πλήθος πιστών Ορθοδόξων χριστιανών της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής.

Το Απολυτίκιον «Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε» έψαλαν και σε άλλες γλώσσες οι αντιπρόσωποι των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ενώ την ώρα εκείνη αφ’ ενός η πολιτική ηγεσία της Πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας άφηνε ελεύθερα περιστέρια, αφ’ ετέρου εγένετο η κατάδυσις του Σταυρού στην θάλασσα της παραλίας του Γκλενέλγκ. 
Την ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου, ακολούθησαν οι επίκαιρες ομιλίες του Δημάρχου, του Προξένου και των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Τον σταυρό ανέσυρε από την θάλασσα ὁ νεαρός Ιωάννης Φραζής και έλαβε τον χρυσό σταυρό με την αλυσίδα, από τον Θεοφιλέστατο, ενώ οι δεκάδες των νεαρών κολυμβητών, έλαβαν από ένα ενθύμιο.

Τέλος ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι που οργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Αρχιεπισκοπή με τη Διακοινοτική Επιτροπή.
Το πανηγύρι τίμησαν όλοι οι ανωτέρω προσκεκλημένοι, καθώς και πλήθος Ομογενών, οι οποίοι γεύτηκαν τα όμορφα εδέσματα που με άρτια οργάνωση προετοίμασαν τα δραστήρια μέλη τών Ενοριών-Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και απήλαυσαν ελληνική μουσική και ελληνικούς χορούς.
Κλείνοντας την ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος μετέφερε και πάλι τις εόρτιες ευχές και την πατρική στογή και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού για ένα ελπιδοφόρο, ευφρόσυνο και δημιουργικό νέο έτος.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγκινιτικεσ στιγμες δια τον αποδμο ελλνισμο στο εξωτερικο τρουν τις εκκλσιαστικες παραδοσεις αμετακιντες μετα τν τελετ εγινε οπως διαβασα ελληνικο γλεντι συγχαρτρια ελληνες τς αυστραλιας

Ανώνυμος είπε...

ο θεοφ, νικανδρος ειναι ο μονος εκ των χειροτονθεντων επισκοπων εξ ελλαδος, υπο του οικουμενικου πατριαρχειου παραμενει και διακονει τον αποδημο ελληνισμο

Related Posts with Thumbnails