Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΙΧΑΗΛ ΧΩΝΙΑΤΗ


Αρχιερατική αγρυπνία τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης, 3 προς 4 Ιουλίου 2024, από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, επί τη μνήμη του Αγίου Μιχαήλ του Χωνιάτη, Μητροπολίτου Αθηνών. 
Προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Σταθάκη, που φέρει και το όνομα του τιμωμένου αγίου, τον αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Κάστιζα, προϊστάμενο του ιερού ναού Αγίου Ανδρέα Άνω Πατησίων και τον εφημέριο του ναού π. Ιωάννη Χριστοδουλάκη. 


Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος και ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ για τον τιμώμενο άγιο μίλησε ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρετή και αγιότητα του Αγίου Μιχαήλ του Χωνιάτη, αλλά και στα πολλά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει στην εποχή του, τα οποία όμως μπόρεσε να ξεπεράσει μέσα από το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, τη γνώση και την εμπειρία του. 
Ο εορτάζων π. Μιχαήλ Σταθάκης προσέφερε στον Επίσκοπο Θεσπιών μία εικόνα του Αγίου Μιχαήλ Χωνιάτη και ο Θεοφιλέστατος τού ευχήθηκε τα δέοντα και τον παρότρυνε να συνεχίσει να αναδεικνύει με τις μελέτες του την αγιολογία των Αθηνών. 
Έψαλε, μαζί με τους ψάλτες του Ναού, ο πρωτοψάλτης και καθηγητής βυζαντινής μουσικής κ. Γεώργιος Ντόβολος. 
Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βόπης 
Κάμερα - επεξεργασία βίντεο: Κατερίνα Λεονάρδου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails