Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

ΒΙΚΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ: ΙΝΔΑΛΜΑ!


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Στην συνέντευξη που μου παραχώρησε ο μαέστρος και συνθέτης Άλκης Μπαλτάς, στη σειρά «Προς Εκκλησιασμόν», είχα χαρακτηρίσει την σύντροφό του, την μεγάλη πιανίστα Βίκυ Στυλιανού, ως ίνδαλμα!
Η προσφορά της στην ελληνική μουσική, σε πολλά επίπεδα, πραγματικά ανεκτίμητη. Η ίδια μια ακάματη εργάτρια, με υψηλή τεχνική και σπάνιο ήθος. 
Η Βίκυ Στυλιανού εγκατέλειψε τη σκηνή και απέδρασε στ’ άστρα το βράδυ της 25ης Ιουλίου 2024. 
Η παρακαταθήκη της, αναφορικά με τα εκατοντάδες έργα ελλήνων συνθετών που έπαιξε σε πρώτη εκτέλεση, ανεκτίμητη. Οι ξεχωριστές ηχογραφήσεις της, πολύτιμος θησαυρός. 
Είχα την χαρά και την μεγάλη τιμή να συνεργαστώ μαζί της για πολλές διαφορετικές παραγωγές. Από το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, μέχρι τις παραγωγές που επιμελήθηκα («Ιερατική Ποίηση», «Ο Gustav Mahler του Μάνου Χατζιδάκι», «Πατρινοί συνθέτες – Πατρινοί ποιητές») και στις οποίες συμμετείχε με προθυμία και όλως αφιλοκερδώς! 
Της εκφράζω την βαθειά ευγνωμοσύνη μου για όλα! Γι’ αυτά που ξέρουμε κι γι’ αυτά που δεν ξέρουμε. 
Η Βίκυ Στυλιανού ήταν ένας ποταμός που κατάρδευσε τον καιρό μας με νάματα μουσικής ποιητικής.
Στον Δάσκαλο Άλκη Μπαλτά, θερμά συλλυπητήρια και υπόσχεση ότι το σπουδαίο έργο του με την Βίκυ Στυλιανού, θα είναι πάντοτε προ οφθαλμών! 
Παραθέτω, στη συνέχεια, την συνέντευξη μου με τον Α. Μπαλτά, όπου γίνεται και αναφορά στην Βίκυ μας, αλλά και τραγούδια του Γκούσταβ Μάλερ, της Άλμα Μάλερ και ένα του Μ. Χατζιδάκι (σε μεταγραφή Β. Στυλιανού), από την εκδήλωσή μας «Ο Gustav Mahler του Μάνου Χατζιδάκι». 
Πιάνο η Βίκυ Στυλιανού και τραγούδι η Δάφνη Πανουργιά. 
Δείτε όλες τις αναρτήσεις μας για την Βίκυ Στυλιανού ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails