Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Η ΕΥΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ "ΣΗΜΑΙΑ" ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ"


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Πριν λίγο καιρό αντιδράσαμε σε κείμενο της κας Εύης Βουλγαράκη – Πισίνα, το οποίο ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook (20 Ιουλίου 2024). 
Στην ανάρτηση αυτή, που αναφερόταν στο Ουκρανικό, έγραφε επίσης: 
«Δυστυχώς τον χορό της ιδεολογικής αυτής εκστρατείας έσυραν και θεολόγοι, παίζοντας πρώτο βιολί σε μια ορχήστρα όπου ο καθένας είχε τον οργανικό του ρόλο. Αμείφθηκαν με ψίχουλα και δόξα, την οποία θα ακολουθήσει ανάλογη πτώση και χλεύη (πράγματα για τα οποία συνθλίβομαι και κλαίω, καθώς τους αγαπώ, αλίμονο!)». 
Καλέσαμε την κα Βουλγαράκη να ονοματίσει τους συγκεκριμένους συναδέλφους θεολόγους και εκείνη αναφέρθηκε μόνο σε μας. 
Τώρα βλέπουμε, δυστυχώς, ότι εκείνη η ανάρτηση της κας Βουλγαράκη έγινε «σημαία» στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος». 
Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας (26-7-2024), υπάρχει σχόλιο με τίτλο «Θεολόγοι αμείφθηκαν» δια το Ουκρανικόν! Σχολιάζει, λοιπόν, το αντιιεκκλησιαστικό αυτό έντυπο: 
«Αποκάλυψις μεγατόνων ήτο η ανάρτησις της κ. Εύης Βουλγαράκη – Πισίνα, η οποία διδάσκει εις την Θεολογικήν Σχολή Αθηνών, συμφώνως προς την οποίαν έλαβαν αντίτιμον θεολόγοι, οι οποίοι προπαγάνδισαν υπέρ του Ουκρανικού σχίσματος! Αν αυτό συνέβη εις θεολόγους, τότε τι να εικάση κανείς δια τους υψηλά ισταμένους εκκλησιαστικούς;» Και στη συνέχεια η εφημερίδα παραθέτει την σχετική ανάρτηση. 
Αντιλαμβάνεται, ελπίζω, η κα Βουλγαράκη, ότι το σχόλιο της εξελήφθη από τους Ορθοδοξοτυπίτες ως «αποκάλυψη μεγατόνων», άνευ, φυσικά, αντικρίσματος, αφού – πλην ημών – δεν ονομάτισε κανέναν «εξαγορασθέντα» - από ποιους άραγε; - θεολόγο. 
Εννοείται ότι προσωπικά αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας και τον παραμικρό υπαινιγμό της κας Βουλγαράκη για οποιοδήποτε «αντίτιμο» της στάσης μας στο Ουκρανικό. 
Μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί πόσο κενή περιεχομένου (και παραπλανητική) ήταν αυτή η ανάρτησή της, ώστε να εκληφθεί από τον «Ορθόδοξο Τύπο» ως «αποκάλυψη μεγατόνων»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails