Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

"ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΡΟΖΗ ΜΑΣΤΡΟΣΑΒΒΑ


Η ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες της Εκκλησίας, του πνεύματος και της τέχνης. 
Στην εικοστή τέταρτη εκπομπή προσκεκλημένη η μουσικός και μαέστρος της παιδικής χορωδίας Rosarte, Ρόζη Μαστροσάββα. 
Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Η μαέστρος Ρόζη Μαστροσάββα μιλάει στην εκπομπή για τις σπουδές της και την μουσική της διαδρομή, για την χορωδιακή πράξη στην Ελλάδα σήμερα και βέβαια για την περίφημη παιδική χορωδία Rosarte που ίδρυσε και διευθύνει "με λογισμό και μ' όνειρο". 
Αξίζει να σημειωθεί πως η Rosarte φιλοξενείται αυτόν τον καιρό για τις πρόβες της, κάθε Σάββατο, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Ψυχικού. 
Την επιμέλεια της εικόνας και του ήχου είχαν η Κατερίνα Λεονάρδου και η Μαργαρίτα Στασινού.

 

Η Ρόζη (Τριανταφυλλιά) Μαστροσάββα γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε πιάνο, μονωδία και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας με τους A. Κοντογεωργίου και Μ. Λογιάδη. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη μουσική ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με βαθμό άριστα και ειδίκευση (master) στη διεύθυνσή χορωδίας. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους αρχιμουσικούς E. Ericsson, H. Rilling, Er. Ortner καιFr. Bernius Antre van der Merwe, Maria Guinand. Έχει διευθύνει σε Γερμανία και Ελλάδα χορωδίες όπως: Melismachor, Vocal Kreis Cantabile, Singtonics, Amasingers, Χορωδία Φοιτητών Πανεπιστημίου Αιγαίου, φωνητικό σύνολο Con Anima, Μικτή χορωδία ΕΡΤ (συναυλίες και ηχογραφήσεις), Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Άργους και Δημοτικού Ωδείου Άνω Λιοσίων, χορωδία Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα, Παιδική χορωδία Γ΄ Προγράμματος ΕΡΑ, Παιδική χορωδία Μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων, με την οποία κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην 5η χορωδιακή Ολυμπιάδα στο Graz της Αυστρίας το 2008. Δίδαξε σε σεμινάρια χορωδιακής πράξης και στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος). 


Από το 2008 ίδρυσε και διευθύνει την Παιδική Χορωδία “Rosarte” με την οποία έχει χαράξει μία σπουδαία πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Η Rosarte είναι η μόνη ελληνική χορωδία που έχει κερδίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιάδες Χορωδιών (Graz/Austria 2008, Riga/Latvia 2014, TshwaneS. Africa2018), και συνεργάζεται τακτικά μεταξύ άλλων, σε συναυλίες με όλες τις συμφωνικές ορχήστρες και τις επαγγελματικές χορωδίες της χώρας μας. Τον Οκτώβριο του 2016 ίδρυσε και διευθύνει τη μικτή χορωδία Lafamilia. Διετέλεσε μέλος της διεθνούς επιτροπής (jury) στο διεθνή διαγωνισμό χορωδιών Interkultur την Καλαμάτα. (2017). 
Τον Δεκέμβριο του 2016 πιο τιμητική διάκριση ήταν η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών στην Πανηγυρική Λαμπρή Τελετή, της παιδικής χορωδίας Rosarte και της Μαέστρου Ρόζης Μαστροσάββα για την προσφορά στις τέχνες και τον πολιτισμό. Τον Οκτώβριο του 2019 δίδαξε στο 1ο Παγκύπριο Χορωδιακό Εργαστήρι που διοργανώθηκε από την πολιτιστική κίνηση Λεμεσού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails