Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη (22-1-2018) ο ηγούμενος της σχισματικής Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, Μεθόδιος - ακριβέστερα ο σχισματικός καταληψίας κτηρίων της Μονής Εσφιγμένου - επιχείρησε να μιλήσει, αλλά δεν τα κατάφερε.
Οι οπαδοί του έγραψαν στο διαδίκτυο ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και οι άλλοι παρόντες ιεράρχες «έκαναν τα πάντα» για να μη μιλήσει. 
Αυτό όμως που δεν έγινε στην συμπρωτεύουσα, έγινε – φευ! – στην πρωτεύουσα! 
Στο σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, ο σχισματικός ηγούμενος-καταληψίας όχι μόνο μίλησε αλλά απαίτησε πίσω τα χαμένα ελληνικά εδάφη! 
Άραγε οι ιεράρχες - εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος εγνώριζαν το τοιούτον πράγμα; Είχαν βέβαια αποχωρήσει από την εξέδρα, αλλά παραμένει ζητούμενο αν ήσαν ενήμεροι για το γεγονός. Το αυτό ερώτημα ισχύει και για τους εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους που μετέφεραν μήνυμα της Κοινότητας στο συλλαλητήριο. 
Ο σχισματικός ηγούμενος είπε επί λέξει: 
«Κι όχι μόνο δε δίνουμε το όνομα της Μακεδονίας μας και τα παράγωγα, αλλά απαιτούμε όλες τις χαμένες πατρίδες μας, τις αλύτρωτες πατρίδες μας. Απαιτούμε όλο τον Πόντο, απαιτούμε την Μικρά Ασία, απαιτούμε το Μοναστήριο, απαιτούμε τη Γεγευλή, απαιτούμε όλα αυτά που μας πήρανε και τα απαιτούμε διότι είναι ελληνικά και δεν έχει το κανείς το δικαίωμα να μας τα αφαιρέσει. Και το τελευταίο που απαιτούμε - και θα πρέπει όλοι μας να ορκιστούμε σ’ αυτό το πράγμα - απαιτούμε την Αγία Σοφία μας!»
Που σημαίνει ότι ο σχισματικός ηγούμενος απαιτεί αλλαγή συνόρων; Πάντως το πλήθος τον επευφήμησε! Αυτό αποδεικνύει και τον "πατριωτικό" χαρακτήρα του συλλαλητηρίου. 
Π.Α.Α.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λησμόνησε ο σχισματικός ηγούμενος να απαιτήσει τη νότια Ιταλία και την Καλαβρία γιατί όχι τη Β.Αφρική την Αίγυπτο τη Σικελία την Ισπανία και ο χορός τελειωμό δεν έχει!

Ανώνυμος είπε...

Ας αναλογιστούμε αν ο λαός του κάθε κράτους ζητούσε και απαιτούσε απο τους πολιτικούς του ηγέτες την διεκδίκηση όλων των αλύτρωτων πατρίδων του, τι θα γινόταν!
Μην βαυκαλιζόμαστε, όλοι οι λαοί έχουν αλύτρωτες πατρίδες, πολλοί λαοί ανα τους αιώνες έχουν ζήσει στον ίδιο τόπο, ο Θεός να βάλει το χέρι του....

Related Posts with Thumbnails