Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ


Κατά την σημερινή της συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε, μεταξύ άλλων:
"Την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ζ' Α­κα­δη­μα­ϊ­κή Συνάντηση του Διμερούς Διαλόγου μεταξύ Ορθοδοξίας και Ιουδαϊσμού με θέμα: «Η Παγκόσμιος κρίσις: θρησκευτικαί προοπτικαί και ηθικαί προκλήσεις» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2009".
Περιμένω εναγωνίως, επιτρέψτε μου, αγαπητοί συνοδίτες, να μας παραθέσουν οι "αντι-οικουμενιστές" τους κανόνες που εναντιώνονται στον διαθρησκειακό διάλογο.
Κι ακόμα περιμένω κάτι νεοφανείς ...φωστήρες, που διερμηνεύουν τα ανακοινωθέντα της Ι. Συνόδου ως ...θεόπνευστα, να μας πουν αν την σημερινή απόφαση για την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στον διάλογο Ορθοδοξίας και Ιουδαϊσμού την πήραν οι Ιεράρχες μας εν γνώσει φρενών και προαιρέσει ή τα μέλη της Ι. Συνόδου περιμένουν - εκ των υστέρων - την αντίδραση των κάθε λογής "ατλάντων της Ορθοδοξίας" για να συνειδητοποιήσουν τι τελικά ποιούν στα θέματα των διαλόγων.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ τις ίδιες σκέψεις κάνω και με τη σοβαρότητα που επιβάλει η κατάστασή τους (των αντιοικουμενιστών) χρησιμοποιώ τη γνωστή ατάκα:"ε, ρε! γλέντια"
Όσο για το γνωστό αποτει(υ)χισμένο, ε, ευκαιρία να γράψει άλλη μια "Οδύσσεια".
ΤΥΧΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον, αυτοί οι ΣΟΥΠΕΡορθοδοξοφωστήρες ας ακούσουν τη φωνή του Ιλαρίωνος, εκπροσώπου του Μόσχας --αφού ο Οικουμενικός είναι παλαίφατος και με κανόνα Οικουμενικής Συνόδου ταχθείς επί των Θερμοπυλών της Εκκλησίας και όχι κάπως "γιαλαντζί..." και τους γοητεύει, επίσης, η αριθμητική υπεροχή της αγέλης του Βορρά...-- στη συνάντηση της Πάφου, ας ακούσουν λοιπόν τη φωνή του εκπροσώπου του ορθοδόξου ξανθού γένους που μόλις σήμερα είπε «Αυτή τη στιγμή στο διάλογο δεν μιλούμε για ενότητα των Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, αλλά για τις μεταξύ μας διαφορές» και απέρριψε κατηγορηματικά την κατηγορία ότι οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών προδίδουν την Ορθοδοξία.(πηγή http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=802). Άγιοι αντι-οικουμενισταί.... ως και η Μόσχα εναντία υμών εστί.......!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το είχα γράψει στην πιο κάτω ανάρτηση ότι θα βγουν να πανηγυρίσουν οι πάσης φύσεως ψευτοαγωνισταράδες για νίκη δική τους, όπως και έγινε.
Καλά, λίγη τσίπα δεν υπάρχει!
Αν πραγματικά πιστεύουν στο Θεό, εγώ προσωπικώς δεν μπορώ να σκεφτώ για όλους αυτούς τους απατεώνες του πνεύματος τέτοιο πράγμα, αν λοιπόν πιστεύουν, ας βγούν να ομολογήσουν τις αστοχίες τους, να ζητήσουν συγγνώμη και να συνταχθούν με την Εκκλησία. Εκτός και αν φοβούνται το λιβάνι, όπως και κάποιος άλλος, ξέρετε ποιος, ο αφέντης τους.
ΤΥΧΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, ΤΥΧΙΚΕ, εάν αναφέρεσαι με το σχόλιό σου στην παρούσα ανάρτηση(22 Οκτώβριος 2009 10:06 μμ) στο δικό μου σχόλιο στην ίδια ανάρτηση(22 Οκτώβριος 2009 9:49 μμ) μάλλον δεν το κατενόησες ορθώς..... Ευχαριστώ!
22 Οκτώβριος 2009 9:49 μμ

Δουλος Χριστου είπε...

πω πω ρε παιδια ολο αγαπη ειστε και οι μεν και οι δε... μονο που εισαστε ολοι πλανεμενοι... μονος σιγουρος δρομος αυτος που χαραξαν οι Αγιοι μας...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (23 Οκτώβριος 2009 2:48 μμ) αναφέρομαι σε σχόλιο δικό μου στην ανάρτηση αυτού του blog με τίτλο "ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ...", το οποίο είναι πριν απ' αυτή την ανάρτηση που βρισκόμαστε τώρα.

Εσύ αδελφέ Δούλε Χριστού τι ζωρίζεσαι; Μήπως και συ είσαι κρυφοΑΠΟΤΕΙ(Υ)ΧΙΣΜΕΝΟΣ; Με αποκαλείς πλανεμένο. Εγώ αδελφέ μου προτιμώ να ακολουθώ το δρόμο που χάραξε ο Χριστός και που τον δείχνουν και τον φωτίζουν οι Άγιοι Του, που βεβαίως είναι και δικοί μας Άγιοι. Σε καμμιά περίπτωση βέβαια δεν αναφέρομαι σε αυτούς τους ψευτοάγιους που οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται έτσι και είναι κάποιοι κακομοίρηδες ψευτοεπαναστάτες της οκάς, αφορισμένοι και διαβολεμένοι που τους ακολουθούν κάποιοι τυχάρπαστοι. Εύχομαι να μην ανήκεις σ'αυτούς.
ΤΥΧΙΚΟΣ

Related Posts with Thumbnails