Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ SAN DOMENICO

Το περασμένο Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη συναυλία της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας στην Ιταλία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Settembre Musica. Ώρα 11 το βράδυ στην εκκλησία του San Domenico στο Τορίνο. Δυο ώρες πριν κάναμε γενική δοκιμή (βλ. τρεις επόμενες φωτό).



Kαι εδώ, όπως και στο Μιλάνο, η προσέλευση του κόσμου αθρόα! Εντυπωσιακή πραγματικά! Αν σκεφθείτε ότι η συναυλία τελείωσε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα!.. (ώρα Ιταλίας). Στο πρώτο μέρος ερμηνεύσαμε την Ωδή Α' του Σωτήρη Φωτόπουλου - υπό τον μαέστρο Τάσο Συμεωνίδη - που έτυχε κι εδώ θερμής ανταπόκρισης από το κοινό, και στο δεύτερο μέρος μέλη από την έρευνα και την παράδοση.



Λόγω του ενθουσιασμού του κοινού και του παρατεταμένου χειροκροτήματος είπαμε και δύο κομμάτια εκτός προγράμματος. Μια ακόμα μοναδική εμπειρία στο εξωτερικό με την ΕΒΧ υπό τον Λυκούργο Αγγελόπουλο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτό είναι το μεγαλείο του Αγγελόπουλου: ότι αγκάλιασε με συνέπεια την παράδοση και έτσι έγινε απόστολος του μείζονος ελληνισμού μαζί με την χωρωδία του.

Ανώνυμος είπε...

Kάποιο μουσικό στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις; Θα ήθελα πολύ να ακούσω μια τέτοια ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

γιατί ήταν τόσο αργά η συναυλία;

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς, διαβάζουμε πως η συναυλία θα κυκλοφορήσει σε cd και σε dvd. Τα αναμένουμε με μεγάλη περιέργεια, ειδικά για να ακούσουμε το έργο του Σωτήρη Φωτόπουλου.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=1401477&ct=4

Related Posts with Thumbnails