Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ...ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ "ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΣ" ΠΑΠΑΣ


Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Την αναδημοσιεύω εδώ από την Καθημερινή του περασμένου Σαββάτου (13-9-08):
Προέβλεψε ότι ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος θα οδηγηθεί στο πυρ το εξώτερον και γεννήθηκε ιλαροτραγωδία γνήσιας ιταλικής έμπνευσης. Ηταν μια ημέρα του περασμένου Ιουλίου στην Πιάτσα Ναβόνα, όταν η Σαμπίνα Γκουτζάντι, ειδικευμένη στην πολιτική σάτιρα, αποφάσισε να διασκεδάσει τα συγκεντρωμένα πλήθη, προφητεύοντας ότι ο Ποντίφικας θα πάει στην Κόλαση.
Η μεγάλη του αμαρτία, διευκρίνισε η Γκουτζάντι, γνώριμη από παλιά του Τύπου και της ιταλικής κοινής γνώμης, είναι η σκληρή στάση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προς τους ομοφυλόφιλους. Η Γκουτζάντι, πομπώδης και στομφώδης ως άλλος Μουσολίνι, προέβλεψε με το χέρι υψωμένο ότι σε είκοσι χρόνια ο Πάπας «θα είναι εκεί που πρέπει να είναι, δηλαδή στην Κόλαση», όπου θα τον τυραννούν αυτοί που τώρα δεν αποδέχεται η Εκκλησία. Η κ. Γκουτζάντι κατέφυγε σε ιδιωματισμούς της ιταλικής γλώσσας, και οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι στη διάσημη πλατεία της Ρώμης επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης - διαδήλωσης «CAV DAY», ξεκαρδίστηκαν. Δεν ξεκαρδίστηκε η εισαγγελία της Ρώμης, η οποία κίνησε δικαστική διαδικασία εις βάρος της αθυρόστομης κωμικού, που τώρα κινδυνεύει να διαπιστώσει ότι της φυλακής τα σίδερα δεν είναι μόνο για τους λεβέντες, αλλά και για όσους ή όσες εμπλέκουν τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με διαβόλους. Ο εισαγγελέας Τζιοβάνι Φεράρα επικαλέστηκε τη Συνθήκη του Λατερανού μεταξύ Ιταλίας και Βατικανού (1929), βάσει της οποίας η ύβρις εις βάρος του Πάπα τιμωρείται με ποινή αντίστοιχη της ύβρεως κατά του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.
«Δεν ξέρω τι ακριβώς είπε η Σαμπίνα, αλλά όλα αυτά μοιάζουν με επιστροφή στον Μεσαίωνα. Ας την τιμωρήσουν, ας τη βάλουν να περπατήσει πάνω σε αναμμένα κάρβουνα και ας την κρίνει ο Θεός», είπε ο πατέρας της Γκουτζάντι, κεντροδεξιός και βουλευτής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ανυπόταχτη θυγατέρα του, που του έχει δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν. Ανθρωπος της Εκκλησίας, ο ιησουίτης λόγιος Μπαρτολομέο Σόρτζε κρίνει εξωφρενική την τιμωρία της Σαμπίνα στη φυλακή και είναι βέβαιος ότι ο Ποντίφικας, μεγάθυμος, έχει ήδη συγχωρήσει την ανεκδιήγητη.
Εις βοήθειαν έσπευσαν ο γερουσιαστής Αντόνιο ντι Πιέτρο, ο διάσημος κατά της διαφθοράς με την επιχείρηση «καθαρά χέρια», και ο Ντάριο Φο, θεατρικός συγγραφέας και κάτοχος του Νομπέλ Λογοτεχνίας. «Μπορεί κανείς να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει –προσωπικώς εγώ διαφωνώ– με τα όσα λέει. Αλλά το να κλείνει κανείς ανθρώπους στη φυλακή γι’ αυτά που σκέφτεται, παραπέμπει σε άλλες εποχές, τότε που όσοι σκέφτονταν αλλιώτικα έπιναν καστορέλαιο», είπε με νόημα ο Ντι Πιέτρο. «Ετσι όπως το πάμε, εάν εφαρμόσουμε τη Συνθήκη του Λατερανού, θα δικάσουμε και τον Δάντη, που στο Ινφέρνο στέλνει τον Βονιφάτιο τον Ογδοο στην Κόλαση πριν ακόμη πεθάνει», κραύγασε ο Ντάριο Φο. Αλλά οι εισαγγελείς έμειναν ασυγκίνητοι.
Τώρα όλοι περιμένουν την τελική κρίση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντζελίνο Αλφάνο. Ίσως λόγω και του ονόματός του να δείξει επιείκεια στη «διαβολική» Σαμπίνα.

Τελικά, φίλοι μου, βλέπετε πόσο αμφιλεγόμενο πρόσωπο μπορεί να είναι ένας Πάπας! Πριν ενάμισι χρόνο βγήκε στον Πατρινό τύπο η είδηση ότι ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλος Κωστόπουλος χαρακτήρισε τον Πάπα Βενέδικτο "ομοφυλόφιλο"! Δεν διαψεύστηκε η είδηση, εξέφρασα την έντονη διαφωνία μου στον χαρακτηρισμό του ορθοδόξου κληρικού, η Μητρόπολη Πατρών δεν πήρε θέση, κατά πάγια τακτική στα μείζονα ζητήματα, και το σάπιο "εκκλησιαστικό" κατεστημένο επήρεν επ' εμέ πτερνισμόν...
Για την Σαμπίνα Γκουτζάντι ο Πάπας Βενέδικτος είναι "κολασμένος" επειδή η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κρατάει σκληρή στάση έναντι των ομοφυλοφίλων!
Τι συμπέρασμα βγάζετε εσείς φίλοι μου;
Προσωπικά πιστεύω ότι η ιταλίδα δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική ακόμα και στον Πάπα. Αυτή είναι η δουλειά της. Ο ορθόδοξος κληρικός όμως δεν έχει το ίδιο δικαίωμα ένεκα της Ορθοδοξίας του και της ιερωσύνης του. Όχι τον Πάπα, αλλά κανένα άνθρωπο δεν πρέπει να κατακρίνει, για πράγματα αναπόδεικτα κιόλας, και μάλιστα δημόσια.
Νομίζω ότι τώρα αρχίζει το πανηγύρι!...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΕΡΟ....!!!!! ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ...ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ... ... ... ... ... !!!

Ανώνυμος είπε...

Τί να σχολιάσουμε; αξίζει τον κόπο; Αυτά έχουν συζητηθεί αρκούντως εδώ και καιρό. Μπράβο στον π. Κύριλλο που μπόρεσε και ξύπνησε πολλούς οι οποίοι κοιμόντουσαν. Άξιος ο μισθός του!

Related Posts with Thumbnails